Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | RSS 

 Gastenboek Oktober44.nl 

 Er staan 523 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Renger van Beek - zondag, 28 oktober 2018 om 23:06

Op 12 en 13 oktober zijn wij weer meegeweest op de jaarlijkse reis naar Neuengamme.
Deze keer ook Lübeck aangedaan, het Nederlandse ereveld en de Lübeckerbocht. Voor mij persoonlijk heeft het bezoek aan de Lübeckerbocht diepe indruk gemaakt.Mooi dat ik daar namens de Stichting een bloemstuk mocht leggen. Ook KZ Neuengamme blijft altijd indrukwekkend.Veel dank aan de meegereisde bestuursleden voor hun betrokkenheid. Ook al ligt de oorlog ver achter ons, het is nog steeds noodzaak om te herdenken wat daar allemaal gebeurd is.
Ik kan een ieder aanraden ook eens deze reis te maken.

Afzender: Bruce Winslade - maandag, 8 oktober 2018 om 12:54

My wife Dominique and I, from Stroud in the UK, have just attended this year's Razziaherdenkung on 2 October 2018. Thank you to our kind hosts at this moving commemoration, for your warm welcomes and discussions at Die Aker afterwards. Our hearts are with you - Bruce.

Afzender: Karin van Steeg - woensdag, 25 juli 2018 om 21:58

Net teruggekomen van de eerste van een serie van vier rondleidingen door de razziageschiedenis van Putten. Echt een aanrader voor wie er meer over te weten wil komen! De volgende rondleidingen zijn op 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus om 18.30 uur. Opgeven via de VVV in Putten. Dank je Pieter voor je boeiende verhalen.

Afzender: Renger van Beek - zondag, 3 juni 2018 om 22:59

Het verhaal van de heer W.A.Zoetbrood in het jaarverslag over 2017. bracht me terug naar eind jaren zestig van de vorige eeuw.
Ik werkte toen bij de firma Ikam aan de Dorpsstraat in Putten, waar hij destijds ook werkzaam was. Iedere keer als ik met hem in gesprek kwam, kwam zijn oorlogsverleden ter sprake. Ook alle martelingen die hij had ondergaan en zijn bevrijding uit Malchow.
Hij vertelde dat steeds weer opnieuw ook aan iedereen die het maar horen wilde. Niet iedereen had daar begrip voor...........lieve man, "mooi" dat hij zijn verhaal heeft opgeschreven. Het heeft hem denk ik z'n leven lang achtervolgt.

Afzender: Karin van Steeg - zaterdag, 14 oktober 2017 om 23:44

Zojuist zijn we met een groep van 26 personen teruggekeerd van de jaarlijkse reis naar KZ Neuengamme. Voor mij persoonlijk was dit het derde bezoek aan die plek waar zoveel onschuldige mensen het leven hebben moeten laten, door de onmenselijke omstandigheden en wreedheden in het concentratiekamp. En van waaruit zoveel mensen getransporteerd zijn naar allerlei buitenkampen waar het leven zo mogelijk nog veel slechter was. Het besef van wat zich daar heeft afgespeeld, de onzekerheid, de angst, ziekten, honger, kou en de vele mishandelingen van de gevangenen hebben mij ook dit keer zeer geraakt.
Het contrast tussen de verhalen van Pieter Dekker, Gert van Dompseler en Janny van Roon en de manier waarop de groepsleden met elkaar omgingen tijdens onze reis is zo ontzettend groot! We hebben elkaar kunnen aanhoren, elkaar kunnen steunen en troosten en er was enorm veel begrip voor ieders situatie. Het met elkaar beleven van deze tragedie en je verbonden te voelen met je reisgenoten gaven mij het gevoel dat deze mannen, onze familieleden, dan misschien niet voor niets veel te jong zijn gestorven. Het is aan ons om deze liefde voor elkaar uit te dragen en te vermeerderen, zodat dit verschrikkelijke kwaad dat is gebeurd niet opnieuw de kans krijgt om de kop op te steken.
Ik wil Pieter, Gert en Janny heel hartelijk bedanken voor hun enorme inzet tijdens deze reis. En mijn mede reisgenoten voor de fijne warme sfeer, waarin vertrouwen, geborgenheid én verbondenheid toch wel een heel belangrijke plaats innamen.
Ik zou elke lezer van het gastenboek willen oproepen zich eens te verdiepen in de werkzaamheden van Stichting Oktober 44 en zich aan te melden als sympathisant om het belangrijke werk van de stichting te ondersteunen, zodat zij kunnen blijven doorgaan met het realiseren van hun doelstellingen!

Afzender: gerda robbesom-veldhuizen - vrijdag, 29 september 2017 om 16:35
Homepage: http://stichting oktober 44

wat n indrukwekkende site! de broer van mijn vader en zijn neef zijn afgevoerd met de razzia in putten ben er zeer geintresseerd in het heeft in t leven van onze vader n grote rol gespeeld ook de weduwe van putten maakt n zeer grote indruk op mij! zo zie ik mn omaatje voor mij!gerda robbesom-veldhuizen!

Afzender: TH.W.Degen - zondag, 25 juni 2017 om 21:47

T.degen uit Arnhem was mijn vader.

Afzender: Dana Timmer - maandag, 8 mei 2017 om 18:40

I am very interested in your information. My Grandfather emigrated to the US in 1923, (he was from Harlem and was named John Timmer) his sister Gert was part of the Dutch underground who also moved to the States after the war.Thank youDana Timmer

Afzender: Bert.van.kooij - vrijdag, 5 mei 2017 om 9:53

Bijzonder om mijn Opa hier te zien ,iemand die ik nooit heb mogen kennen helaas! Complimenten voor deze stichting ( wat een werk hebben jullie bericht!

Afzender: B.Jonker - zondag, 18 september 2016 om 19:07

Een prachtig geheel, veel eerbetoon aan nabestaanden , vrienden en bekenden uit Putten en omgeving [goed onderhouden geheel]
Vr. gr B.Jonker Werkgroep oorlogsgraven te Hoogkerk [Heb eigen mini museum aan huis]

Afzender: Jan Stolp - vrijdag, 9 september 2016 om 21:30

Vrijdag 2 september zijn mijn vrouw en ik in de gedachtenis ruimte geweest en waren onder de indruk van het geheel.Mijn ouders woonden tussen 49 en ongeveer 52 in Putten .Ze werkten in het bosbad "Klein zwitserland ,ik ben daar in 51 geboren.Het moet een heel aparte tijd zijn geweest zo kort na die gebeurtenis maar ik heb ze er nooit zo over gehoord en beiden zijn in 93 overleden.Het is zo als altijd als je ouder wordt komen de vragen.Ik heb er al wel veel over gelezen uiteraard.Toen ik jong was kwamen we wel bij Knoppert en onze buren van de Zuiderveldweg van Emous.Putten blijft voor mij ,hoewel ik er dus maar amper gewoond heb ,een aparte plaats voor mij.Goed dat de herinnering levend gehouden wordt,opdat we niet vergeten...

Afzender: Pieter Dekker - zondag, 8 mei 2016 om 15:16

Alle slachtoffers van de razzia van Putten, uitgezonderd diegenen die vrijgelaten zijn uit Kamp Amersfoort of tijdens de reis naar Neuengamme uit de trein gesprongen zijn, zijn op 14 oktober 1944 in Neuengamme aangekomen. Sommigen zijn korte tijd in Neuengamme geweest, anderen langere tijd of meerdere keren (naar een buitenkamp getransporteerd en later weer terug naar Neuengamme).
Pieter

Afzender: Wendt-Thiele - dinsdag, 3 mei 2016 om 1:03

Ik zou graag informatie willen of mijn vader in Neuengamme is geweest

Afzender: Esther Schreuder - woensdag, 20 januari 2016 om 14:11

Mooie site.
In Putten geboren leef ik sinds 1975 in Oostenrijk en vertel heel vaak de geschiedenis van mijn geboorteplaats.

Afzender: Jvan timmeren - maandag, 23 november 2015 om 16:44

dank je wel dat ik weer een beetje inzicht heb gekregen

Afzender: Astrid - maandag, 9 november 2015 om 18:17

vandaag tijdens mijn wandeling van het Westerborkpad in het herdenkingscentrum geweest en gelezen over oktober 1944 , wat indrukwekkend en wat schrijnend dat dit is gebeurd. Laten we door dit levend te houden hopen dat dit nooit meer zal gebeuren.

Afzender: evan - vrijdag, 25 september 2015 om 11:28

wij zijn bezige met een soort spreekbeurt achtige iets en we hebben het over jan timmer
(timmer jan) en er staat dat ze woon adres is c55 wij willen weten wat dat betekent in welke straat woonde hij??

Afzender: Marco de Lepper - dinsdag, 25 augustus 2015 om 13:25

Ik heb 10 jaar geleden de reis meegemaakt naar Lidice en Berchtesgaden. Nog regelmatig bekijk ik de dvd van deze reis. Fijne, warme herinneringen komen dan naar boven, ondanks de ingrijpende bezoeken aan Lidice, Dachau en Mauthausen.

Afzender: Gert Malestein - donderdag, 7 mei 2015 om 12:49

Wat vreemd dat de Stichting Oktober 44 zich nauwelijks laat horen over de sponsor loop naar Ladelund en de ingezonden brief van de heer van der Lei!!

Afzender: Heleen Tuithof - woensdag, 6 mei 2015 om 11:04

Goedemorgen, Ik heb een vraag. Zijn er vanuit Kamp Amersfoort ook Puttenaren naar kamp Westerbork vervoerd? Een oom van mij zag in Westerbork op een gedenkteken de naam van zijn oom (mijn oudoom) Melis de Vries staan. Maar als ik jullie site lees is ome Mees gelijk naar Duitsland gegaan. Aangezien er in de familie niet over werd gesproken gaat er ook nog het verhaal dat hij ontsnapt is uit een kamp. Wat is nu waar?

Afzender: F.Jorritsma - dinsdag, 5 mei 2015 om 18:59

Dit schrijven in naam van mijn moeder ,Johanna van Haaren en mijn zus,Trudy van Westing ,beide niet meer in staat om zelf te mailen,in gedachte hun man en vader Anton van Westing.

Afzender: Renger van Beek - dinsdag, 5 mei 2015 om 12:38

Voor Corrie van der Veer,
Je vader zat ondergedoken bij Kees van de Kamp
aan de Achterridderweg in de buurtschap Kruishaar, daar kwam mijn vader in de oorlog ook, zo heeft hij wel eens verteld.
Jullie zijn wel met het gehele gezin na de watersnood van 1953 bij ons in huis geweest.
Ik was toen 3 jaar.
Renger van Beek.

Afzender: Rien van Binnendijk - dinsdag, 5 mei 2015 om 0:22
Homepage: http://osterthun.com/ViaVitae/Index.htm

Vandaag werd de Razzia van Putten en Ladelund herdacht op de 4 mei viering 2015. Ik heb er gisteravond in de prediking (Herv. Gemeente te Woerden) aandacht aan besteed vanwege 70 jaar bevrijding en de herinnering aan mijn oudoom Godert de Leeuw (broer van mijn oma Jannetje van Binnendijk-De Leeuw), 26 jaar oud en opgepakt tijdens de razzia van Putten. Overleden en begraven te Ladelund in december 1944.

Afzender: Corrie v d Veer - maandag, 4 mei 2015 om 21:49

Mooi werk deze website ,
Twee broers van mijn vader zijn toen ook meegenomen, Adam en Teunis v.d. Veer .Mijn vader zat toen bij Gerard van Beek op de Gardense(?)weg. De zoon heet Renger van Beek, misschien dezelfde als in een eerder ber. hieronder ? Corrie v d Veer

Afzender: Manny Walters-Haverkamp - maandag, 4 mei 2015 om 21:31

Mijn oud-oom Albert Haverkamp kwam niet terug uit Duitsland. Lubbertus van der Kemp kwam wel terug, maar overleed in 1946. Zelf ben ik geboren in maart 1945. Mijn ouders hebben de herinnering aan deze familieleden levend gehouden en zullen ze niet worden vergeten.

[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-150] [151-175] [176-200] [201-225] [226-250] [251-275]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website