Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Houtdraaien 

 Er staan 1048 berichten in het gastenboek. 

Afzender: carel - zondag, 8 mei 2022 om 11:10

ik heb een vraag aan de houtdraaier...ik heb thuis een Huvema rolzaag of scrollzaag/figuurzaag.En die wil ik langzamer laten werken.denk daarbij aan het bewerken of zagen in zilver.Maar ik zie door de bomen het bos niet meer,bij wijze van spreken.Ik denk aan een losse unit,met ombouw waar een stopcontact in zit.Groet van Carel!

Commentaar van de webmaster:

Goede morgen Carel, kijk eens hier, te kust en te keur. https://nl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20220508012448&SearchText=toerental+regelaar+motor+220v&spm=a2g0o.productlist.1000002.0 Groet, Harry van Wees

Afzender: Stefan dute - donderdag, 14 april 2022 om 7:21

Ik ben in mijn thuin bezig. Daar staat een moerbei in, die er uit gaat. Als er iemand interesse heeft. Mag u mij mailen. Wij wonen in lichtenvoorde. In oost nederland.

Afzender: Stefan dute - donderdag, 14 april 2022 om 7:18

Ik ben in mijn thuin bezig. Daar staat een moerbei in, die er uit gaat. Als er iemand interesse heeft. Mag u mij mailen. Wij wonen in lichtenvoorde. In oost nederland.

Afzender: Wieno - woensdag, 16 februari 2022 om 20:04

Hallo Harry,Ik ben mij aan het informeren betreffende een lintzaag. Weet jij wat een goed merk is en waarop ik moet letten?Mvg,Wieno

Commentaar van de webmaster:

Beste Wieno, Op mijn pagina ga ik uitvoerig in op aankoop, gebruik en onderhoud van een lintzaag. Omdat ik inmiddels al zo'n 14 jaar niet meer in Nederland woon ken ik daar de markt niet meer m.b.t. de lintzaag machines. Toch kan je voldoende kennis uit het hoofdstuk halen. Mijn machine is inmiddels 18 jaar oud. Vorig jaar heb ik er nieuwe banden op de wielen gelegd en tevens de lagers vernieuwd, dat laatste was niet per se nodig. Maar als je dan toch groot onderhoud pleegt doe je dat ook maar direct. Ik ben zeer tevreden over deze lintzaag. Succes, Harry van Wees.

Afzender: Piet Rook - maandag, 13 december 2021 om 23:12

Beste Harry, Op 19 oktober vroeg ik u mij te adviseren over een vastzittende pinole van het tegencenter. Alsnog bedankt ( zij het met schaamrood op mijn kaken voor de verlate reactie) voor uw suggesties! Uiteindelijk is het gelukt om alles weer gangbaar te maken, lag in hoofdzaak aan bramen in de spiebaan en aan een loszittende schroef in de pinole. Nogmaals bedankt,Met vriendelijke groet, Piet Rook

Afzender: Teun Post - donderdag, 9 december 2021 om 13:17

Dag Harry van Wees,
Graag zou ik telefonisch/mailcontact met je hebben.
Er is een initiatief om een Houtdraaihout boek/website te ontwikkelen
Daar wil ik graag over afstemmen.
Met vriendelijke draaiersgroet,
Teun Post

Afzender: Harry Schiepers - dinsdag, 2 november 2021 om 20:20

Beste Harry.

Welk hout kan ik gebruiken om een cilindertje te draaien om een appelschilmesje in te vervoeren.Bv.laurier? Buxus heb ik helaas niet, evenals berk.

Mooie nieuwe site!

Groet van Harry.

Commentaar van de webmaster:

Hallo Harry, Laurier is prima te gebruiken. Als het goed droog is kan je er een mooi stuk uit zagen. Gebruik het hart niet in het midden van je werkstuk, hooguit aan de buitenzijde. Het hout werkt fors. Groet van de andere Harry.

Afzender: Piet Rook - dinsdag, 19 oktober 2021 om 22:27

Het tegencenter van mijn houtdraaibank is stuk. Het deel waar de spiebaan inzit met handwiel zit muur vast.
Het is een draaibank van v.h. Francis Jacobs uit BelgiŽ. (D I D)
Heeft u ideeen/
suggesties voor mij of misschien een uitgewerkte tekening?
Alvast bedankt


Commentaar van de webmaster:

Beste Piet, Hoe de draaibanken van Francis Jacobs in elkaar steken weet ik niet. Maar het probleem lijkt mij niet zo groot. Er is waarschijnlijk een vastzetbout, die de spindel in de gleuf vastzet. Daarnaast is er het handwiel met daaraan schroefdraad, waarmee je de spindel kan verplaatsen. Als dat allemaal vastzit zou ik proberen er flink wat WD 40 in te sproeien, eventueel een paar maal verdeeld over b.v. een dag. De volgende dag kan dan worden geprobeerd of er wat spelling is ontstaan. Zo nodig dit herhalen. Geeft dat geen soelaas dan met b.v. een buis van koper aan de meenemerzijde voorzichtig wat tikken met een hamer op die buis geven. Dat kan aan de kant van het handwiel ook gedaan worden. Normaal gesproken moet e.e.a. dan loskomen. Als het gelukt is het geheel brandschoon maken een compressor bewijst daarbij goede diensten. Vervolgens alle onderdelen voorzichtig in elkaar passen. De onderdelen eerst van wat olie voorzien. Om te smeren zou ik geen WD 40 gebruiken. Mocht er sprake zijn van roestvorming dan die eerst verwijderen met schuurlinnen Nr. 180 of 240, daarbij kan WD40 worden gebruikt als de ergste roest er af is. Vervolgens dus wel een goede olie gebruiken om de smeren. Succes, en laat eens weten of het gelukt is. Harry van Wees

Afzender: Lola - maandag, 14 juni 2021 om 8:52
Homepage: http://www.hoofdtelefoonvergelijker.nl

Complimenten met de web site.

Commentaar van de webmaster:

Dank je wel, Harry van wees

Afzender: Jerry - woensdag, 12 mei 2021 om 17:18

Goedemiddag, ik zou graag een wat Langere stok (2m) willen bewerken. Kan hiervoor niet zo snel een draaibank vinden, kan het zo zijn dat ik hiervoor al een grote draaibank nodig zal hebben?

Commentaar van de webmaster:

Normaal gesproken houdt de maat van een draaibank bij ongeveer 120 cm wel op. Maar zelfs met een kleine draaibank kan je iets van twee meter toch wel draaien. Je moet de losse kop dan op een stevige ondergrond vast kunnen zetten op de benodigde afstand. Met b.v. een laser waterpas is dat tegenwoordig vrij eenvoudig exact in te stellen. Wel zullen er een of liever meer lunetten nodig zijn om de stok in toom te houden. Bij het draaien gaat het werkstuk namelijk net als een springtouw in het midden uit het hart draaien, daardoor wordt de stok als het ware korter en zal tussen de centers uit vliegen, met alle gevolgen van dien. Groeten, Harry van Wees.

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] [61-70] [71-80] [81-90] [91-100] [101-110]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid