Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek NLL-Scheepspagina 

 Er staan 154 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Jan Hooijschuur - zaterdag, 17 mei 2014 om 4:34

Hallo Marleen.
Achter je naam staat Hein de Wit. Ik vermoed dat ik samen met Hein gevaren heb op de Nedlloyd Maas in 1977 we waren beide leerling wtk. De reis ging naar Oost Afrika. In de baai van Tanga hebben we nog zeilwedstrijden gehouden met onze sloepen, leuke tijd gehad.

Afzender: Arie - zondag, 4 mei 2014 om 16:06

hoi, stuur maar even een mailtje: nerood@gmail.com

Afzender: MarleendeGroot/HeindeWit - zondag, 4 mei 2014 om 14:09

Wat ontzettend leuk om deze site zomaar tegen te komen! Vooral de foto's van de reis van de Willemskerk in 1978....wie heeft deze gemaakt?
Ik voer toen mee! Was een prachtige reis en zou het leuk vinden om nog es wat contact te leggen met iemand die ook die reis heeft gemaakt. Ik was destijds stewardess en mijn echtegenoot 5e werktuigkundige.

Afzender: Henk - woensdag, 15 januari 2014 om 18:53

Beste mensen. Ik heb van sept 1963 tot maart 1969 gevaren bij de KRL -Nedlloyd.Nu ben ik voorzitter van "Vereniging van Gepensioneerden van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd-Wm Ruys & Zonen" dat is een leuke vereniging waar je oud collega's kunt ontmoeten.wil je meer info mail mij.We zijn dringend op zoek naar nieuwe leden.Secretariaat KRL/WRZMarijke Staete 412931 WB Krimpen a/d LekTelefoon 0180-513505U kunt ons ook per email bereiken: krl-wrz@hetnet.nlgroetenHenk

Afzender: Theo Pondaag - woensdag, 31 juli 2013 om 22:44

Oproep.
Kunnen jullie mij helpen aan een groepsfoto (scankopie) uit sept.1957 a/b m.s.'Oranje' van uitgaande stuurlieden/ werktuigkundigen ex-KJCPL/KPM ?.
De volgende namen 'geplukt' uit oude personeelsblad c.q. ranglijst, t.w.: Faasse/ Hoogland/ Klijnstra/ Koek/ Molenaar/ Prosťe/ Stuart/ v.d.Zee resp. Steevensz/ Lourens/ Riksen/ v.Eijk/ Lagerweij/ Nauta/ Hogendorp/Loots/ de Groot/ Kerger.

Bij voorbaat dank,[ theo.pondaag@planet.nl ]

Afzender: Theo Pondaag - zondag, 17 februari 2013 om 15:16
Homepage: http://www.sos-hotlo.nl

Oproep.
Demontagedag 13 februari 2013 14.00 uur Roc van Twente Hengelo.
Een bijzonder geslaagde middag. 30 bezoekers verwacht, 60 aanmeldingen en uiteindelijk zaten er bijna 100 gasten in de zaal.
Voor het verlenen van medewerking bij de demontage in Rotterdam en de renovatie/montage in Hengelo zie bijgaande website link--->
http://soshotlo.vedor.nl/ PROJECTPLAN/Demontage/ Demontage_Rotterdam/ Aanmelding_demontage/

Afzender: Theo Pondaag - zondag, 3 februari 2013 om 16:04
Homepage: http://www.sos-hotlo.nl

Uitnodiging demontagedag SOS-HOTLO, zie ook website: www.sos-hotlo.nl .
Graag nodigen wij u bij deze uit voor de bijeenkomst op 13 februari 2013 14.00 uur, in het ROC van Twente, Gieterij 200 te Hengelo. Voor een middag waarbij we alle belangstellenden met een technische achtergrond uitnodigen. Op die middag komt naast de voortgang en planning van het project, vooral de inventarisatie van kennis, kunde, beschikbaarheid en de bereidheid om daadwerkelijk een steentje bij te dragen, aan de orde.Mocht u kennissen hebben waarvan u denkt dat ze wellicht een bijdrage kunnen leveren, geef dan gerust de uitnodiging door.

Wanneer u gebruik maakt van de uitnodiging wilt u dat dan doorgeven via info@sos-hotlo.nl.
[Zie ook demontage BraziliŽ: http://www.youtube.com/ The HOTLO is coming home]

Afzender: Felix - vrijdag, 21 september 2012 om 11:52

Felix Groet Theo Jansen....
He gozer alles goed! Das n tijd geleden.
Goeie ouwe tijd Nedlloyd lekker feesten!!!
Top Man

Afzender: Felix - vrijdag, 21 september 2012 om 11:46

Hallo allemaal. Heb ook bij de Nedlloyd gevaren van 1986 tm 1992 als Scheepsgezel was echt een geweldige ervaring(o.a. Nedlloyd van Diemen, Bahrein, Rochester, Rouen, Rotterdam.) Heb na Nedlloyd nog gevaren als stuurman bij diverse Rederijen tm 2006. Denk als Nedlloyd niet met buitenlanders was gaan varen dat ik er nog steeds gezeten had tot op de dag van vandaag. Nedlloyd was een groot feest!

Afzender: Bert Schuil - dinsdag, 7 februari 2012 om 2:54

Ben begonnen met varen bij de SMN.Heb mijn laatste reis en de reis daarvoor als matroos gevaren op de Willemskerk,Z.O.Azie,dit was in de periode 74 t/m 76.Willem Besseling was toendertijd als bankwerker aan boord.

Afzender: Hans - vrijdag, 27 mei 2011 om 13:33
Homepage: http://varen.familiestart.nl/

Ondertussen mijn eigen verhalen over het varen bij o.a. NTPM en Dammers ook op mijn site gezet en hoop dat bekenden hierop gaan reageren.

Afzender: hans - dinsdag, 10 mei 2011 om 13:02

heel leuk de site geweldig.
heb vroeger ook gevaren bij de nedlloyd.
dat was in 1970 tot 72 was op de willemskerk/serooskerk en radfontijn.
heb toen de carterexplosie meegemaakt met de willemskerk.
ben eigelijk benieuwd of daar nog mensen van zijn die dat nog weten en mij herkenen aan de bij naam pukkie.
ik had die zeg maar een zeemans vader genaamd theo van der pluim die hield me altijd in de gaten lol.
hoop er wat van te horen gr hans

Afzender: Nico Webeling - zondag, 26 december 2010 om 11:46

Geweldig om weer wat foto's te zien.
Vooral het AC verhaal van de Nijkerk spreekt mij erg aan. Ook hiermee een reisje PG meegemaakt. Helaas en dom, zelf geen foto's wel film. Bij Nedlloyd gevaren van 70 tot 80.
Groetjes Nico

Afzender: Jan Waterdrinker - donderdag, 25 november 2010 om 16:05

Mijn complimenten voor de mooie website. Ook prachtige foto's uit die periode. Ik heb genoten van de verhalen. Bijgevoegd een link van mijn website over de koopvaardij van weleer.

Afzender: ans wedda - maandag, 24 mei 2010 om 20:57

Wie kent mijn vader GERARD WOLDENDORP nog van zijn tijd op zee. (Marconist jaren 50/60)

Afzender: peter van Westenbrugge - zondag, 12 juli 2009 om 13:21

Ex-scheepvaarders kijk anders eens als je in de buurt bent in cafe Maritime (voorheen Zeemanshuis) Westerstraat/Willemskade Rotterdam in het cafe (lijkt wel een scheepsbar van destijds) staat in een vitrine een schitterend schaalmodel van de Steenkerk en doe daar dan eens een gezellig "bakkie" (pikheet) de barmannen hebben allemaal gevaren dus het is een gezellige boel daar ook veel bezoekers / gasten hebben nog steeds een nautische achtergrond.......'t is maar dat je het weet.
afz "Dekjongen" Peter

Afzender: Peter van Westenbrugge - zondag, 12 juli 2009 om 13:11
Homepage: http://www.koekjes.net/cgi-bin/gastenboek/schrijven.pl?dooren

begonnen in mei 1973 als 16 jarige dekjongen op de Giessenkerk, reis naar de Rode Zee rond de Kaap, vervolgens een kustreis (Hamburg Reeperbahn!!!) en een reis naar de Perzische Golf periode Olieboycot na 6 daagse oorlog Israel varen met "economic speed", plaatsen als Muscat, Jeddah, Abu Dhabi Dubai, Kuwait bahrain daarna had ik er genoeg van ging klagen bij het "reisbureau" aan de van Vollenhovenstr over de saaie bestemmingen en kreeg toen een reisje Main Lloyd naar Australie en de Pacific Eilanden, bevorderd tot matroos o.g. volgens mij vertrek in april 1974 thuiskomst september 1974 geweldige reis Panamakanaal, Papeete, Apia, Suva/Lautoka (vriendin aan overgehouden destijds) Noumea, Melbourne, Hobart, Auckland, Timaru, Napier (aangemeerd met speciale dikke trossen van de wal ivm getijdeverschil en hoge deining) retourreis via Jamaica, een geweldige reis waar ik nu 35 jaar later nog van geniet. Kan me alleen weinig namen herinneren alhoewel ene Frans Boon die Hagenees daar ben ik nog tussendoor even van Londen naar Amsterdam mee gevlogen zaterdags heen en de volgende dag weer terug, ook nog een Bertus uit Venlo

Afzender: Frans Boon - vrijdag, 8 mei 2009 om 22:06

Mooie site,
Ik herinner de tijd bij Nedlloyd als heel plezierig. Je schrijft over je reis met de NIjkerk,ik was aan boord tot 11 nov. 1976 en herinner dat we leeg aankwamen en meteen het dok in moesten. Lang geleden, maar een bijzondere reis, Australie en al de eilanden.Ik sliep alleen wat minder luxe op het achterschip. JIj begon op de zaankerk aan de eerste reis, ik op de Zuiderkerk, en daarna op de main Lloyd, daarom deze reactie, zie een hoop terug van mezelf in jouw verhalen.

bedankt

Frans

Afzender: c,guldemond - donderdag, 9 april 2009 om 23:04

mijn schoonvader, kees nulkes is op 5 /4/9 overleden . hij heeft oa op de wonorato en de willem ruys gevaren in de jaren 50 wie heeft nog foto,s van hem ?

Afzender: joopklaassen - donderdag, 19 maart 2009 om 23:30

hoe vind ik gegevens van de WATERLAND,historie
vaart hij nog ,alle info is welkom
bedankt
joop

Afzender: Joost van Schijndel - dinsdag, 18 november 2008 om 18:53

Mooie site! Mijn vader heeft z'n leven lang voor Nedlloyd & de voorgangers gewerkt, ik zal hem dit zeker laten zien.

Afzender: Kees Bolten - woensdag, 8 oktober 2008 om 10:30

"Deze reis" (in eerder bericht)was natuurlijk die reis op de Nijkerk in 1975.In Nederland heerste toen een van de heetste zomers met ernstige droogte. Ik las een bericht van Aat Hoorn, goeie herinneringen. Ik herinner me deze en andere reizen nog heel goed en met veel detail. Het heeft kennelijk veel indruk gemaakt en, te zien aan de vele reacties,dat geldt kennelijk ook voor veel andere ex-zeelieden.
Leuke site, goed gedaan Arie! Ik zal vaker kijken.

Afzender: richard tindal - maandag, 6 oktober 2008 om 11:43

ben op zoek naar oud collega,s van nedlloyd binnenvaart uit de periode 1980/1985 ..

Afzender: Kees Bolten - zondag, 5 oktober 2008 om 15:10

Ik herinner mij deze reis als de dag van gisteren, Aad Hoorn, Tony Ossendorp, Arie van Dooren en Willempie natuurlijk! Ik was ll wtk en ik heet Kees, die vijfde noemden wij Willempie, ik weet nog goed waarom! Leuke tijd, heel mooie reis, terug op de Atlantic nog een zuiger gewisseld in een behoorlijke wind en heel flinke deining of golven. weet je nog van dat gat onder de schroefas?

Afzender: theo jansen - donderdag, 14 augustus 2008 om 22:05

heb ook bij nedloyd gevaren op de amstelvoorn houtman rouen maassluis vandiemen van 1982-1988 was een mooie tijd was steward

[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-150] [151-154]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid