Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Rhenense Schaakclub 

 Er staan 155 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Wim Schreurs - vrijdag, 8 februari 2019 om 20:11

En weer werden de punten gedeeld. Ook de wedstrijd Mook 3 - Rhenen 1 leverde geen winnaar op.
Winst was er voor invaller Geurt van Veenendaal (bord 1) en Gert Baars (bord 4). Jan Jonkers (bord 3) en Wim Schreurs (bord 2) moesten de eer aan de tegenstander laten. Halverwege de competitie zijn in 4F (4-tallen) 5 van de 6 wedstrijden in 2 - 2 geeindigd.

Afzender: G.van Veenendaal - woensdag, 30 januari 2019 om 16:47

Op naar Barneveld om de plaatseljke dam- en schaakvereniging te ontmoeten. We hebben de bezichtiging van het Pluimveemuseum maar laten liggen. Al met al werd het een spannend avondje.Rene met zijn favoriete opening aan bord 1 had het niet makkelijk, maar ervaren als hij is in deze opening wist hij uiteindelijk met 2 pionnen minder toch remise te houden. Geurt op bord 2 had het ook niet makkelijk in de beginfase, maar verdedigde goed en heel langzaam kantelde de wedstrijd. Tenslotte kwam hij beter te staan, kwam pionnnen voor maar onder druk van tijd maakte hij een verkeerde keuze en werd tot remise besloten. Jan stond op enig moment kwaliteit achter op bord 3, maar de tegenstander was zo vriendelijk om zijn toren terug te geven zonder compensatie en toen was het voor de maestro geen probleem meer. Op bord 4 herstelde Karel zich netjes van de voorgaande nederlaag en sleepte er een gedegen remise uit. Al met al een goede overwinning, die het team weer wat hoger op de ranglijst zet.

Afzender: Geurt van Veenendaal - woensdag, 23 januari 2019 om 13:03

Daar was eindelijk de 1e overwinning. Hoogland 2 werd met 2,5-1,5 verslagen. Een totaal onbekende tegenstander (zo als al onze tegenstanders), maar het 2e team heeft zich kranig geweerd. Met Karel als debutant gingen wij enthousiast van start. Hij moest helaas ook redelijk snel opgeven na stukverlies. De andere 3 borden ontwikkelde zich rustig zonder direct voordeel voor een van de partijen. Jan Polders zorgde voor het gelijkmakende punt en daarna kwam Rene langs met een aanbod van de tegenstander voor remise. Ik adviseerde hem nog maar even door te spelen en dat leverde uiteindelijk toch de zege op. Ikzelf was nog in een redelijk gesloten stelling bezig, maar kon uiteindelijk de A-lijn openen en beheersen. Het leverde op termijn wel stukvoordeel op maar mijn tegenstander beschikte over een vrijpion waardoor het toch niet eenvoudig was de winst te pakken. Uiteindelijk, nadat we beiden een dame terug konden winnen, kon mijn tegenstander eeuwig schaakhouden en werd tot remise besloten. Dat leverde dus wel de teamwinst op.

Afzender: Jan Jonkers - dinsdag, 8 januari 2019 om 19:24

Het eerste viertal heeft een punt overgehouden aan de uitbeurt in Bennekom. Jan de Jong en Jan Jonkers kwamen na ruim een uur ieder een halfje overeen met hun opponenten. Gert Baars verloor zijn partij. Wim Schreurs won, zodat de punten gedeeld werden.

Afzender: Anastasia - dinsdag, 8 januari 2019 om 13:26
Homepage: http://v.ht/PKwR#621563159

Op zoek naar een eenzame passieve man, een man voor een geheime ontmoeting of voor consistentie of een serieuze relatie, vrouwelijk liefdevolle lingerie of die het wil proberen met alle gevolgen van dien! Je moet gezond, schoon, zelfvoorzienend zijn, zonder materiele en financiele problemen!

Afzender: Wim Schreurs - maandag, 7 januari 2019 om 23:46

Rhenen 1 (4-tal) speelt in 2e ronde SOS- competitie gelijk tegen Bennekom 1. Remises voor Jan de Jong (bord 1) en Jan Jonkers (bord 3), winst voor Wim Schreurs (bord 4) en verlies voor Gert Baars (bord 2).

Afzender: Jacob - zaterdag, 17 november 2018 om 20:44

Wanneer komt het verslag van het Rhenens Open 2018?

Afzender: René - zaterdag, 14 april 2018 om 11:03

Gisteravond de laatste ronde van Rhenen 2 in klasse 3F. Er was nog een kleine kans op degradatie, minder dan 1,5 Bord punt halen, maar de beide Jannen zorgden er al snel voor dat dat doel gehaald was. Verder verloren Geurt en Ries, René onnodig remise...gedachtedipje op zet 38 en won Gerard in een partij waarin hij vanaf het begin beter stond. Eindstand 3-3, en een 5e plaats in de eindstand.

Afzender: Wim Schreurs - woensdag, 14 maart 2018 om 14:29

En ook tegen Elster Toren 2 zat het niet mee. In een vooruitgespeelde partij moest Geurt na hevige strijd het punt aan zijn tegenstander laten. We begonnen dus met een 0-1 achterstand. Vervolgens bleek aanvoerder Rene door ziekte te zijn geveld. Helaas kon niet tijdig voor een vervanger worden gezorgd. 0-2. Niet getreurd. Er waren immers nog 4 punten te verdelen. Als snel waren dat er nog maar drie. Tabe ging verschrikkelijk in de fout en stond binnen de kortste keren mat. De winst was uit zicht. Toen een remisevoorstel van Wim (na een uiterst lastige Siciliaanse Draak te hebben bestreden) na enige aarzeling werd aangenomen was ook een gelijkspel niet meer mogelijk. Elster Toren 2 bekroonde zich met dit halfje tot kampioen van 3F. Nog twee punten te gaan. En die leken er ook te gaan komen voor Rhenen. Zowel Ries als Gerard stonden beduidend beter. De geleerden langs de kant telden de punten al. Hoe anders kan het lopen. Ries gaf in de tijdnoodfase alles weg en Gerard moest uiteindelijk met een halfje genoegen nemen. 1-5! Een geflatteerde overwinning voor de overigens terechte kampioenen. Proficiat!

Afzender: René - dinsdag, 13 februari 2018 om 0:38

Het zit niet altijd mee bij het tweede! De 12e verloren van Bennekom 3 met 4,5-1,5. Verlies voor Ries, Geurt, Gerard en Gert. Een halfje voor Wim, en een hele voor René.

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] [61-70] [71-80] [81-90] [91-100] [101-110]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid