Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Dienstplicht Nostalgie Geniepark Maarn. 

 Er staan 203 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Arie Minor, 59-5, *1940 - donderdag, 5 juli 2018 om 18:58

Hoe duidelijk wil je het hebben? Niet wegmoffelen maar aan het licht brengen die "gribuszooi"

Afzender: Arie Minor, 59-5, *1940 - donderdag, 5 juli 2018 om 18:54

Waarom is mijn bericht, top 10, toch wel het topje van de ijsberg, niet geplaatst?
Ik zal Rob Geus er eens op afsturen. Jaren werk voor hem is zeker!

Afzender: Arie Minor, 59-5, *1940 - zondag, 1 juli 2018 om 12:59

DE TELEGRAAF, Niels Rigter
Veteranendag vol schouderklopjes, anekdotes en openlijke trots.
De waardering voor veteranen neemt toe zo leert de groeiende belangstelling voor Veteranendag, zaterdag, 30 juni 2018, voor de veertiende keer gehouden als nationaal evenement op het Binnenhof in Den Haag.

Afzender: Arie Minor, 59-5, *1940 - woensdag, 27 juni 2018 om 15:51

DE TElEGRAAF van woensdag 27 juni 2018

Van de 199ste naar de 200ste.
Dat is een feestje waard. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje.

Komende zaterdag, 30 juni a.s., wordt de VETERANENDAG gehouden.

Laat ALLE veteranen in uniform en daar is ARIE het helemaal mee eens!

Van de parlementaire redactie van DE TELEGRAAF
DEN HAAG. Veteranen moeten ALTIJD hun uniform kunnen dragen op speciale evenementen die georganiseerd worden voor mensen die op missie zijn geweest. OOK als ze niet meer in actieve dienst zijn. Dat wil de Tweede Kamer op voorspraak van D66 die het kabinet vraagt om bestaande regelingen aan te passen.
Veteranen die meer dan vijftien jaar hebben gediend, maar die niet meer in actieve dienst zijn, MOGEN al in uniform verschijnen op bijvoorbeeld Veteranendag. Voor wie korter heeft gediend, geldt dat voorrecht niet. Het is verdrietig voor deze veteranen dat ze uitgerekend op een belangrijke reünie hun uniform niet "mogen" (uit wiens militaire koker komt zoiets toch?) dragen, vindt Kamerlid Belhaj (D66)
"We willen dit per omgaande regelen voor ALLE veteranen!"

Afzender: Arie Minor, 59-5, *1940. - woensdag, 6 juni 2018 om 12:38

De Telegraaf, woensdag 6 juni 2018
Defensie hardleers met klachten.
DEN HAAG. Defensie neemt klachten van veteranen nog altijd niet serieus. Dat stelt Veteranenombudsman Reinier van Zutphen. Eind 2016 beval hij aan beter om te gaan met klachten, waarop Defensie beterschap beloofde. Maar verbeteringen blijven uit. "Wij maken ons dan ook onverminderd zorgen over de klachtafhandeling bij Defensie", schrijft Van Zutphen, die behalve Ombudsman ook Veteranenombudsman is. "Klachten krijgen binnen de organisatie niet de aandacht die zij behoeven."

Formeel
Geregeld horen klagers na hun melding niets meer van Defensie. Klachten worden niet als zodanig herkend en behandeld, en als het gebeurt, dan duurt het vaak te lang. Persoonlijk contact met de klager ontbreekt of is strikt formeel, waardoor de klager zich niet serieus genomen voelt. Defensie stelt weliswaar een centrale coördinator in voor het behandelen van klachten, maar die moet intern 'trekken en sleuren' om dingen gedaan te krijgen. De Veteranenombudsman gaat voortaan jaarlijks onderzoeken hoe Defensie klachten behandelt. Er zijn zo'n 115.000 veteranen in Nederland. Hun klachten gaan over erkenning van leed en ziekte veroorzaakt door uitzendingen, de zorgplicht van Defensie, over inkomen en schulden. Eerder stelde Van Zutphen al vast dat Defensie slecht omgaat met ziek en gewond personeel.

Afzender: Arie Minor, 59-5, *1940. - zondag, 4 februari 2018 om 11:42

De Telegraaf van 30 januari 2018, door Niels Rigter: Onderschrift bij de foto:
ALS DE NOOD AAN DE MAN IS, MOETEN VROUWEN VOORTAAN OOK OPKOMEN.

Afzender: Arie Minor, 59-5, *1940 - zondag, 4 februari 2018 om 11:38

DIENSTPLICHT NU OOK VOOR VROUWEN, door Niels Rigter. De Telegraaf van 30 januari 2018.
DEN HAAG. Als het echt nodig is, kunnen straks ook vrouwen worden opgeroepen voor militaire dienst. De Tweede Kamer geeft vandaag, 30 januari 2018, een klap op de wetswijziging die de dienstplicht ook voor vrouwen laat gelden. Dienstplicht, die was toch al lang afgeschaft? Fout. In 1997 is alleen de opkomstplicht opgeschort. Sindsdien hebben we een beroepskrijgsmacht. De tijd van grote wereldoorlogen, die om grote gemechaniseerde legers vroeg, lag immers achter ons. Maar de dienstplichtwet bleef bestaan. Dat de Tweede Kamer vandaag haar goedkeuring geeft om de dienstplicht ook voor vrouwen te laten gelden, lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een symbolische daad. "Het gaat erom dat mannen en vrouwen voor de wet gelijk zijn", zegt Kamerlid Ploumen wier PvdA met D66 het initiatief nam voor de wetswijziging. "Dat principe moeten we in alle aspecten van de samenleving terugzien. In landen als Israël en Noorwegen zijn bovendien goede ervaringen met vrouwelijke dienstplichtigen. Gevolgen heeft de wetswijziging voorlopig niet, behalve dat straks niet alleen 17-jarige jongens, maar ook meisjes een brief thuis krijgen over de dienstplicht. In de wet wordt elk woord aangepast dat alleen naar mannen verwijst. De nadere invulling - van een stel met kinderen kan niet worden verwacht dat ze beiden als militair dienen - nemen de wetgevers pas ter hand als de opkomstplicht weer van stal gehaald wordt. Maar mocht er ooit een crisis komen die zo ernstig is dat het land aan beroepsmilitairen en reservisten niet genoeg heeft, dan kan de opkomstplicht weer gaan gelden. Dat die situatie zich ooit zal voordoen, is volgens strategisch analist Michel Roelen van HCSS 'extreem onwaarschijnlijk'. "Bovendien zou het vijf tot tien jaar duren voordat we onze huidige krijgsmacht hebben omgevormd tot een effectief dienstplichtigenleger".

Afzender: Arend-Derk Minor * 1940 - vrijdag, 15 september 2017 om 17:33

De Gelderlander 13 september 2017 ARNHEM
De Stichting Airborne Herdenkingen rekent komend weekeinde op circa 30 oorlogsveteranen bij de herdenkingen van de Slag om Arnhem. De delegatie bestaat voor het merendeel uit Britten en een kleine groep Polen op hoge leeftijd. "Ze willen allemaal heel graag komen", vertelt Hiltje van Eck uit Ede, die al meer dan 30 jaar de veteranen opvangt en begeleidt. "Soms bellen ze af omdat ze bij nader inzien onmogelijk nog kunnen reizen, soms bellen ze op het laatste moment op dat ze toch willen komen." De tijdens de Slag om Arnhem gesneuvelde Britse soldaat William Loney krijgt vandaag, 13 september, om 11.00 uur een naam op zijn grafsteen. Dat gebeurt tijdens een plechtige ceremonie op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. De Britten spreken van een Rededication Service.

Afzender: Arend-Derk Minor * 1940 - vrijdag, 8 september 2017 om 11:47

OOSTERBEEK: 31.732 deelnemers tijdens de 71ste Airborne Wandeltocht. Aan deze wandeltocht hebben afgelopen zaterdag, 2 september 2017, 31.732 wandelaars meegedaan. Deze editie van de herdenkingstocht in en rond Oosterbeek is uitstekend verlopen zegt voorzitster Wilma Luckel.
De aanwezigheid van zeven hoogbejaarde oorlogsveteranen, het defilé en hun rondgang over sportpark Hartenstein voorafgegaan door doedelzakspel, vormden enkele hoogtepunten van de dag waarop het ook nog mooi weer bleef volgens Wilma.

Afzender: TOOS & Henk - vrijdag, 25 augustus 2017 om 11:30

De Gelderlander 25-8-'17.
Internet: toosenhenk.nl
VEEL OUDEREN DIGITAAL GEĎSOLEERD.
EERST VERSTUURDE IK WEL EENS EEN SMS. MAAR NU ZE.....DE POSTBUSSEN HEBBEN WEGGEHAALD GAAT DAT OOK NIET MEER.

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] [61-70] [71-80] [81-90] [91-100] [101-110]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid