Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Hist. Ver. West-Alblasserwaard 

 Er staan 38 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Marleen - dinsdag, 28 maart 2017 om 12:49
Homepage: http://webtrees.stamboomlenaoostrom.nl/individual.php?pid=I3108&g

Hallo allemaal,

Ik ben momenteel bezig met de stamboom van mijn opa Cornelis Stam (ouderkerk). Nu ben ik op zoek naar meer informatie over Cornelis Visser. Cornelis Visser was de broer van de moeder van mijn opa (begrijpt u het nog?) Kuina Lena Visser. Hij is geboren op 26 juli 1900 in Krimpen aan den Lek en trouwde in 1924 met Maartje van Zolingen. In 1937 woonde zij in Rotterdam. Maartje overleed in 1977 en werd begraven in Alblasserdam.

Omdat ik nergens iets kan vinden over Cornelis Visser , wordt het voor mij een beetje een mysterie wat er is gebeurd met Cornelis Visser. Misschien niets, misschien iets spannends. Ik hoor het graag!

Alvast bedankt!
Groetjes, Marleen van Dieren

Commentaar van de webmaster:

Hallo Marleen, er is genoeg te vinden (op internet) over de voorouders van Cornelis Visser, maar waar Cornelis gebleven is kan ik je niet vertellen. Wat je kunt doen is de gezinskaart van Maartje van Zolingen opvragen bij het Centraal bureau van Genealogie in den Haag. Mogelijk staat daar meer op over Cornelis. Een kleine kans dat men in ons verenigingsgebouw iets weet over deze mensen of is er een rouwkaart in de verzameling daar. Ook van Maartje vind ik geen Rouwadvertentie. Vriendelijke groeten, Bert de Lange

Afzender: Rosa Boerman - zaterdag, 28 januari 2017 om 22:51
Homepage: http://hvwa.nl

Hallo,
ik ben ook van De Lage Waard. Ik maak samen met Soumaya Ajrache en Lois van den Oever een werkstuk over de watersnoodramp in Papendrecht. Wij vroegen ons af of er iemand is die ons hier meer over kan vertellen. U kunt mailen naar het adres rosaboerman @hotmail.com.
Alvast bedank!
Rosa, Lois en Soumaya

Commentaar van de webmaster:

Hallo Rosa, Lois en Soumaya, jullie zijn elke zaterdag ochtend (tussen 9.00 en 12.00 uur) welkom in het verenigingsgebouw aan de Cortgene te Alblasserdam. Zo als je op de site kunt lezen is er een bibliotheek waar ook vast wel boeken staan over de Watersnood en zijn altijd wel mensen aanwezig die je kunnen helpen. Ook kun je natuurlijk voor Papendrecht, ook op zaterdagmiddag terecht bij onze zustervereniging St.Dorpsbehoud in Papendrecht. http://www.dorpsbehoud-papendrecht.nl/

Afzender: Ginny van Eck - donderdag, 19 januari 2017 om 17:34
Homepage: http://www.hvwa.nl/

Beste HVWA,
Ik ben een leerling van de Lage Waard en ik zit in Atheneum 4.Voor mijn geschiedenis PO over de WOII in Alblasserdam, moeten ik en een klasgenoot 2 interviews houden met personen die hier verstand en extra informatie over hebben. Ik zou willen vragen of ik misschien met leden van de HVWA een interview kon houden. Als dat zou kunnen, kunt u mij voor een afspraak dan graag zo snel mogelijk mailen naar vaneckginny@gmail.com
Alvast bedankt!

Commentaar van de webmaster:

Ginny, ik heb je een reactie verzonden per E-mail.

Afzender: Dylan Jongeneel - donderdag, 15 december 2016 om 11:28

Heeft iemand van de HVWA informatie over het bombardement op Alblasserdam?

Commentaar van de webmaster:

Hallo Dylan, er is in ons verenigingsgebouw informatie beschikbaar over het bombardement. Elke zaterdagochtend tussen 9 en 12 uur ben je welkom op de Cortgene 3 te Alblasserdam. groet Bert

Afzender: Roel van Kleef - woensdag, 23 november 2016 om 13:29

Kan iemand bij de HVWA mij vertellen wanneer de Schanshuizen in de Schanspolder in Kinderdijk zijn gebouwd? In de fotocollectie kom ik 1 foto van de bouw tegen, maar ik zie geen jaartal.

Commentaar van de webmaster:

ik zal uw vraag doorsturen naar een bestuurslid met mogelijk kennis van kinderdijk.

Afzender: Arie Bijsterveld - zondag, 13 maart 2016 om 22:36

Ron Bosch Ik kan de link niet plaatsen maar kijk maar op de site van Genealogie Alblasserwaard.

Afzender: Arie Bijstreveld - zondag, 13 maart 2016 om 22:30

Ron Bosch.
Klik op onderstaande link en je ben een stuk verder. Ga daarna naar Genealogie Alblasserwaard vul bij zoeken de naam van albert van Haspel in en een wereld gaat vor je open.
Veel sucses

Afzender: Roel van Kleef - dinsdag, 19 augustus 2014 om 22:01

Bert, als je nog wat tijd daarvoor hebt:
De aan Arend de Jong verleende onderscheiding verdient wel een plaats bij het HVWA nieuws. (Tenzij hij dat zelf niet wil uiteraard.)

Commentaar van de webmaster:

Ik zal je een reactie sturen per E-mail. Groet website beheerder

Afzender: A.Farr - vrijdag, 11 juli 2014 om 22:48

het stukje over kruikjes water in de Vonk deed mij denken aan mijn broer die dat ook gebruikte
voor Klieren in zijn buik, mijn moeder kocht dat bij grossierderij de fa. Boon aan de Kinderdijk maar helaas was het aan het eind van de oorlog niet meer te koop.

Afzender: Nellie Bieren - vrijdag, 27 december 2013 om 21:43

Hallo,
kan iemand mij vertellen hoe Alblasserdam rond 1900 was onderverdeeld in nummers ABCD? Als adres kom ik deze nummering tegen maar het zegt mij niets, hopelijk weten jullie iets hieriover?
Nellie Bieren.

Commentaar van de webmaster:

Hallo Nellie, uit je vraag kan ik niet opmaken of je in de omgeving van Alblasserdam woont. Maar als dat het geval is zou ik je aanraden om op zaterdagochtend langs te gaan in de verenigingsruimte aan de Cortgene. Daar zijn vast lijsten aanwezig met de juiste wijkindeling in letters. Als de afstand te groot is stuur dan even een mailtje naar de secretaris. Vriendelijke groeten Bert (webmaster)

[1-10] [11-20] [21-30] [31-38]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid