Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Koelpiet op Oes Koel 

 Er staan 12 berichten in het gastenboek. 

Afzender: wim schoenmaekers - zaterdag, 28 mei 2022 om 10:18
Homepage: http://www.mijnbouwwim.nl

Hallo Koempel, zeer informatieve site en jij levert mijn site ook aantallen bezoekers op.
De zesde en negende plaats neemt die in.
De initiator van de maandelijkse kompelmissen.
Gluck Auf.

Afzender: Jack Voncken - woensdag, 1 september 2021 om 5:55

Ik heb de url van uw site gedeeld op de mijne. Vooral de sectie over ondergrondse terminologie vind ik heel interessant. Ik ken veel termen, maar weet ze niet allemaal.

Afzender: Paul Hernaus - donderdag, 17 december 2020 om 23:10

Geweldige website. Het mooiste vind ik het verhaal van Frants van de Bareschjop, en dan vooral het stuk over de opa.

Mijn vader heeft op de Hendrik gewerkt, en was ook blij dat de mijnen gesloten werden. Later in de jaren 90 was hij verhuisd en zijn buurman was een opzichter waarmee hij vroeger in aanraking gekomen was. De opzichter probeerde vriendschap te sluiten, maar mijn vader had daar weinig zin in.

Groeten,
Paul

Afzender: John Oey (DSM-CL/ TD-EI) - woensdag, 22 juli 2020 om 13:53

Hallo Frans, goed verteld en geschreven. Je vertelt hoe het in elkaar zit en de waarheid. Een pakkend tekst voor staatmijnen "Hoog loon, vast werk en je gezondheid geruïneerd"

Afzender: Thieu - vrijdag, 28 juli 2017 om 18:31

Beste Koelpiet,
Ik kom toevallig op deze site omdat ik wat informatie over 'sjlam' zocht. Maar ik ben wel twee uur blijven lezen op je site.
Wat geweldig dat je dit allemaal hebt opgeschreven. Het is goed dat deze geschiedenissen bewaard blijven. Ik had destijds vrienden van wie de vader in de mijn werkte en dan hoorde je af en toe eens een verhaal. Maar je wist eigenlijk ook dat je niet alles hoorde, dat het allemaal erger was en niet zo stoer als het soms werd verteld. Prima dat je alles zo goed bij elkaar hebt gezet, ook met de uitleg van de begrippen erbij. Dank je, Thieu

Afzender: Ron van Hoof - maandag, 3 oktober 2016 om 22:50

Leerzaam en vol humor dat verhaal van Frants van de Bareschjop Hk 667 over zijn mijnverleden.

Afzender: Harrie Adema - donderdag, 3 december 2015 om 15:47

Mooie informatieve website. Heerlijk om op rond te struinen. Ik ben vooral geïnteresseerd in de begintijd omdat er toen veenarbeiders uit Zuid-oost Drenthe naar Zuid-limburg zijn vertrokken om te werken in de mijnen. Dat zal tussen 1915 en 1920 zijn geweest. Tijdens de eerste wereldoorlog.

Afzender: wim schoenmaekers - donderdag, 24 juli 2014 om 22:06
Homepage: http://www.mijnbouwwim.nl

Hallo koempel Frans,Jouw prachtige site hangt weer aan mijn site.Glück auf,Wim nr 300 d'r Sjtaat

Afzender: Paul Scheper - zondag, 27 april 2014 om 11:11

Hallo Koelpiet, Proficiat met deze geweldige Site,Hier zie ik dat ik het te doen heb die echt iets v/d mijn weet/kentZelf was ik op de Stm Wa.werkno 623, begon in 1952 bij de OVS,en ben in 1960 naar de Domaniale in Kerkrade gegaan,alwaar ik 1961 mijn Houwers diploma haalde.Veel mensen schrijven/lullen over de mijn terwijl je als ex.mijnwerker meteen ziet dat ze maar wat zwetzen en geen ervaringmeebrengen.Maar jij weet waarover je het hebt zag ik!!Ik ben intussen 76 en het gaat me qua gezondheid relatief goed!Dat hoop ik ook voor jou!Glück Auf en de groeten uit Kaaheide

Commentaar van de webmaster:

Dank je wel Paul, voor je reactie hier. Ik wel graag ook jouw ondergronds verhaal hier publiceren, als je me wat meer gegevens stuurt. Glück Auf Frans

Afzender: Theo Meeuws - woensdag, 2 april 2014 om 13:45
Homepage: http://www.le-provencal.nl/CV%20Theo.htm

Prachtige website met goedgeschreven verhalen. Ik heb 6 maanden stage gelopen op de Hendrik in 1963 bij de Meetdienst. Onvergetelijke tijd gehad.

[1-10] [11-12]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid