Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Klankcoaching.nl 

 Er staan 18 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Hannah - vrijdag, 21 november 2014 om 17:23

Prachtige ervaring!!!
In oktober ben ik naar Ierland geweest voor de workshop Sound in Silence. Het leek me heerlijk om een week lang iedere dag twee uur te zingen, en dat was het ook.
En 'on top of that' was er de prachtige plek en omgeving, de warme ontvangst en de heerlijke eenpersoons huisjes van Holy Hill Hermitage.
Ik heb een week lang genoten en geniet nog steeds na. Het was een week van concentratie in ontspanning. Van het uitwerken van een idee dat te zijner tijd, als ik stop met werken, een zinvolle tijdsinvulling wordt. Mijn bijdrage aan de maatschappij, aan de toekomst van de wereld.
Nog iedere dag ben ik blij met de stappen die ik in Ierland heb gezet. Het geeft richting aan de dingen die ik doe in mijn vrije tijd. En onder en door dat alles is er muziek en mijn stem, die weer zingt en een belangrijk instrument zal zijn in de ontwikkeling van mijn plannen. Dank voor deze mooie retraite...
Hannah

Afzender: Anneke - vrijdag, 1 augustus 2014 om 21:08
Homepage: http://www.zenzovoort.nl

Alweer een tijdje geleden heb ik Petra ontmoet, maar verder geen contact onderhouden, tot ik haar
visitekaartje tegenkwam. M'n oog viel op het woord 'klankcoach'. Ben op haar website gaan kijken
en realiseerde me dat dit precies is waar ik al een tijdje naar op zoek ben.
Heb al heel lang het gevoel alsof ik gevangen zit in een heel dun vlies, waar ik maar niet uitkom.
M'n stem niet voluit durf te laten horen. Daarom m'n stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt.

Petra achter de vleugel een toets aanslaan en ik de noot nazingen. En dat terwijl ik op de lagere
school te horen kreeg dat ik geen wijs kon houden. Doodeng, maar Petra wist me gerust te stellen.
Ze benadrukte dat het eigenlijk niet uitmaakte wat ik zong. Vooral niet nadenken en vertrouwen op je lijf.
En het werkte. Met nog een aantal oefeningen, voelde ik m'n lichaam op verschillende plekken meevibreren;
realiseerde me -of zei Petra dat- dat het niet gaat om een kunstje van alleen de stembanden,
maar dat het iets natuurlijks is waar je hele lijf aan mee doet.

Nu twee dagen later, loop ik nog steeds te zingen. In die ene korte sessie heeft ze me een stuk
van m'n vrijheid teruggegeven. Ik kan meer ruimte innemen. Heerlijk gevoel. Heel natuurlijk alsof het
altijd zo is geweest.

Dank je wel Petra, ik kijk uit naar de volgende sessie.

Afzender: elisabeth - maandag, 19 november 2012 om 14:03

Petra,
Ik wilde je nogmaals van harte bedanken voor je fijne begeleiding op de klankhelingsdag vorige week. Ik heb er veel aan gehad en voel me meer vertrouwd met mijn lichaam als klankkast dan daarvoor! Ik heb verder genoten van je heldere en lichte benadering, je bewoog mee als een rietstengel met wat zich aandiende en veerde daarna weer terug! hartelijke groeten van Elisabeth

Afzender: birgit peet - donderdag, 11 oktober 2012 om 9:20

Petra,Ik ben dankbaar voor je fijngevoelige vakmanschap en je creatieve aanpak!Ik ben zo blij met je zanglessen, ze gaan veel verder dan alleen dat ik werkelijk leer zingen!!!Ik heb al vele jaren heel veel vormen van heling gezocht, veel gedaan aan therapie en opleidingen, vele cursussen en 18 jaar structureel en consequent mediteren heeft mij nooit gebracht wat ik bij jou als een soort “gratis bijproduct” lijk te krijgen.Nog nooit heb ik zo direct heling ervaren als bij jou in de zanglessen!Het is een vorm van heling die voorbij gaat aan mijn hoofd, mijn lijf ervaart en snapt iets en het is verder “geregeld” het beklijft zonder dat ik iets moet of kan doen.Ik hoef er niet over na te denken ik kan het vaak niet eens snappen maar het effect is concreet en over duidelijk in mijn leven zichtbaar en voelbaar!Het allerleukste is dat ik ook nog mooi ga zingen!Heel veel dank

Afzender: la colina - vrijdag, 22 juni 2012 om 10:13
Homepage: http://www.lacolina.nl


Querido Petra,
Nog bedankt voor je positieve, fijne bijdrage met de april-mei reis. Voor ons altijd fijn te horen en te zien als mensen onze plek op een mooie manier gebruiken en waarderen! Een bijzonder samengestelde groep overigens, die elkaar in die week helemaal gevonden hebben, ik denk ook vooral door de zang en de manier van zingen.
Heb een fijne zomer y hasta la proxima...
Lieve groet,
Eveline

Afzender: Carola Kruijswijk - zondag, 29 januari 2012 om 21:19

Thuis na een intensief weekend zingen, voelen en delen van muziek. Het was zo fijn om te merken, je inspiratie, je rustige kleinschalige precieze aanwijzingen, je geduld als het niet ging, je vreugde als het goed ging.
Ik ben zoveel rijker thuisgekomen dan ik ben weggegaan.
Dank je wel!

Carola

Afzender: fon van oosterhout - zaterdag, 13 augustus 2011 om 16:23

Dag Petra, ik ken je nog alleen maar electronisch, maar via deze site krijg ik een mooie indruk van je inspiratiebronnen en interesses. Veelzijdig! Leuk!

Afzender: nicky - vrijdag, 1 april 2011 om 10:59

Lieve Petra,

.....nog heel veel dank voor de geweldige workshop van afgelopen zaterdag! Je gaf deze op zo'n liefdevolle, inspirerende en natuurlijke manier.
Ik heb een heerlijke dag gehad :-))))))))) Dank!

Afzender: Daphne Riabokon - dinsdag, 29 maart 2011 om 17:04

vervolg (III)We zongen eenvoudige melodieen, eerst 20 keer de eerste en dan 20 keer de tweede stem, daarna koos ieder haar stem en zinderde het prachtig tweestemmig door de ruimte - we zongen in kapelleltjes, de trappen, de gangen, de benedenkerk en de bovenkerk (de orde groeide explosief en het klooster, eigenlijk missiehuis, zat gesloten tussen de Maas en de doorlopende weg van Venlo naar Roermond, dus dan maar een tweede kerk OP de eerste gebouwd..) en buiten tussen de bomen, met de ogen dicht, de oren dicht, de neusgaten dicht, achteruit lopend, de handen op de jukbeenderen, op de sleutelbenen, bij elkaar op de rug - we hebben zelfs op de rug of de borst van elkaar 'naar binnen' gezongen. Gewoon doen, geen oordeel, Petra bescheiden en simpel op de achtergrond. Ik had een volle 24 uur nodig om er in te komen - m'n ongeduld - 'gebeurt en nog 's wat?' enne, dit soort oefeningen doe ik toch al bij mijn zanglerares in Amsterdam?! En dan word je meegenomen met de klanken, de rust, de altijd aanwezige rivier en Petra vertelde meer over de Lichtenberg methode, iets van onze zenuwen die naar buiten gericht zijn, maar die ook binnen je lichaaam uiteinden hebben en je slijmvliezen die meetrillen als je zingt. De setting, het klooster, de nog aanwezige monniken, hun devotie, inkeer, die me altijd zo fascineerde, maar waar ik tot dan toe weinig van begreep, daar voelde ik een klein beetje in mee. Het was echt heel bijzonder. De nieuwe geluidjes die je in je eigen hoofd hoort als je zingt of juist als het stil is. Ik zit nu opgeladen, uitgerust weer op mijn werk, met enige afstand, wat heel prettig is. Gaat het dan toch om loslaten? Lieve Petra, heel, heel veel dank voor dit bijzondere cadeau. XXDaphne

Afzender: Daphne Riabokon - dinsdag, 29 maart 2011 om 16:55

vervolg (II)Daarna op naar het klooster in Steyl. Ik stapte een station eerder uit om het laatste stuk te fietsen. Prachtig zonnig weer - de laatste sneeuwresten, rijp op de velden. De overgestroomde Maas, een Mariakapelletje, waar je dan in je eentje zit tussen tussen de plastic rozen - 'Ave Maria - deur sluiten a.u.b.' luidt het welkom. Ik heb alle kaarsjes opgekocht en aangestoken.
Gniffelend fietste ik Steyl in - in m'n eentje drie dagen in een klooster, terwijl ik eigenlijk in vervelende vergaderingen zou zitten waar geruzied wordt over welk schilderij waar moet hangen...
Een kloosterdorpje aan de brede Maas - twee jaar geleden was er een nieuwe muur gebouwd en een hoger dijkje aangelegd waardoor het water naar de andere oever uitweek en wij met droge voeten over die prachtige watermassa uitkeken, snelstromend, wat een volume, wat een kracht.
De groep was een 11-tal vrouwen.
Een enkele had als motto voor de week: loslaten, anderen, net als ik, gewoon heerlijk zingen.

Afzender: Daphne Riabokon - dinsdag, 29 maart 2011 om 16:51

Toen ik 50 werd kreeg ik als verrassing van mijn vrienden de driedaags workshop Zingen met hart en ziel in Steyl. Dat was een schot in de roos!
Op een mooie maandagwinterochtend vertrok ik en reisde af zoals ik het liefste reis - als een zwerver met mijn eigen fiets beladen met tassen in de trein - naar het zuiden door een schitterend wit Nederlands landschap. De brede buiten hun oevers getreden rivieren over, één voor één. Zaltbommel als een ankerpunt uit het jeugdliedje. In Maastricht mijn eerste cadeau: een afspraak met mijn tweelingbroer, eindelijk, na jaren weer een afspraak... Het was heel fijn.

Afzender: wilna steenbergen-bronovo - maandag, 28 februari 2011 om 9:26

Hele goede reacties hebben we gekregen over jouw workshop. mensen hebben ervan genoten en werden helemaal vrolijk. Voor velen was het een openbaring wat je allemaal met je stem kunt doen. groot succes dus. Ook de diaconessen waren zeer positief. Inderdaad bijzonder dat ze er bij konden zijn.

Afzender: barbara martinus - vrijdag, 4 februari 2011 om 20:44

Lieve Petra, het was weer zo mooi en erg leuk om direct ook weer je stijl te herkennen. Handen voor je oren, handen achter je oren, hangen aan je neusbotje, handen op de rug van je buurvrouw, zingen naar je linker buurvrouw, hand op je borstbeen, zingen tegen de rug van de ander. En prachtige meerstemmigheid. Dank, kus Babs

Afzender: marianne haslinghuis - vrijdag, 4 februari 2011 om 20:29

hallo Petra, ik wilde nog even zeggen dat ik het Zingen van Donker naar Licht heel fijn vond. ik vind ook dat je je het heel leuk doet. Lekkere vaart in het geheel en de helende reis past er ook heel goed in. Bedankt voor het laten plaatsvinden van mijn eigen lied.  fijne kerstdagen   Marianne

Afzender: Liesbeth de Voogd - donderdag, 3 februari 2011 om 22:00

op mijn 60e verjaardag gaf Petra een zang-workshop voor alle genodigden.
Een vriend (een enthousiast operaliefhebber) zei een paar weken later: Lies, ik vertel het aan iedereen die het maar horen wil: er was op dat feest een mevrouw die het presteerde om 50 mensen, waarvan de meesten ongeoefend waren, binnen een kwartier een vierstemmig lied te laten zingen dat nog mooi klonk óók!
Bedankt Petra: hulde aan jouw zang- en pedagogisch talent!

Afzender: Petra - zondag, 16 januari 2011 om 17:50

Workshop "zingen met hart en ziel" gevolgd in Steyl...Deze kan ik iedereen aanbevelen.Als meer mensen deze lessen bij Petra zouden volgen zou er nooit meer oorlog zijn. Deze workshop laat liefde en respect groeien voor de schepping en voor elkaar...
Petra

Afzender: Petra van den Munckhof - zondag, 16 januari 2011 om 17:47

Geweldig, die workshop in Steyl. Dat zouden meer mensen moeten doen, dan zou er nooit meer oorlog zijn... Deze zang breekt open en verbindt medemensen en de hele schepping komt zo tot bloei!
Petra

Afzender: Kees - woensdag, 22 december 2010 om 21:31

Hoi Petra,
hierbij open ik je gastenboek.
Veel succes!
Kees

[1-18]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid