Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Hettinga Stichting 

 Er staan 143 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Hans Osinga - zondag, 30 juni 2019 om 23:34

Geachte Heer,

Ik stam via mijn vader's moeder af van Petrus Ages, zeilmaker te Heeg. Zijn dochter Johanna Ages was mijn beppe. Ik heb haar goed gekend. Voor een familieboek over mijn vaderskant ben ik op zoek naar zoveel mogelijk foto's en informatie over de zeilmakerij Ages eb ook over mijn beppe Johanna, die na het overlijden van haar man Bauke Osinga in 1918 terugkeerde naar Heeg met drie kinderen, van wie mijn vader, Willem, de oudste was. Hij komt nog voor al 10-jarig jongetjes op een klassefoto van zijn school in Heeg. Ik stam ook af van de familie Visser van de palinghandel op Londen.

Veel succes met uw werk en vriendelijke groet,

Hans Osinga

P.S.: In 2017 heb ik het familiegraf van Petrus Ages schoongemaakt en opnieuw beschilderd. Het lag vlak tegen de kerk aan. Dat van zijn vrouw Catharina Geerligs heb ik wel al schoongemaakt, maar moet ik nog 'es beletteren. Ik heb toen gelogeerd bij Sytske Bakker - Hoekstra op de boerderij. Jammer dat zij is overleden.

Afzender: Fred Hettinga - zondag, 14 oktober 2018 om 5:30

We live in Canada. My father Hillenius Ayolt, grandfather Dominoe Jochem Folkert Hettinga. We are in Hettinga book.
Frederick William Hettinga and Jannigjen Hettinga

Afzender: nelly galama - zondag, 10 juni 2018 om 9:42

Beste mensen, ik heb thuis twee bijzondere boeken over de Hettinga familie liggen. ik wil graag weten of er iemand is die ze wil overnemen of wellicht jullie als stichting? Beide boeken zijn niet meer verkrijgbaar.
Het gaat om Sible sjoerd Nicolaas Hettinga, zijn Friese kwartieren. Uit 2015.
en
Hettinga , Friese families uit 2010.
Beide boeken zijn nagenoeg in nieuwe staat en weinig gebruikt.
Ik hoor graag op galamaontwikkel@zonnet.nl of 0644013097. h. gr. nelly galama

Afzender: Maikel Galama - maandag, 23 oktober 2017 om 17:38

Margot, je mag me ook wel even via maikelgalama @ hotmail.com antwoorden.....

Afzender: Maikel - maandag, 23 oktober 2017 om 17:34

Hoi Margot, ik neem aan dat je het op Stamboomforum gelezen hebt. Het meeste staat daar waarschijnlijk al beschreven. Wat wil je meer weten dan daar staat? En wat weet je al?

Afzender: margot vos - donderdag, 19 oktober 2017 om 16:41

Hallo, Ik las op het genealogie forum een oud bericht van Maikel, waarin hij op zoek is naar het overlijdingsbericht van PieterVos getrrouwd met Albarta frima. Ik ben er sinds kort achter dat zij mijn overgrootouderd zijn en wil graag meer weten!

Afzender: Peter Reinsma - zondag, 14 mei 2017 om 10:28

In de kwartierstaat van Hendrik Kramer en Trijntje Agricola
staan vermeld onder nummer 42 en 43 Jelger Sietses Dijkstra en Tjitske Sijbrends Reinsma. Zij waren mijn Betovergrootoom en Betovergroottante. Wat is de eventuele familierelatie tussen mij en Sven Kramer. Alvast hartelijke dank voor een eventuele reactie

Afzender: Alysa Hettinga-Giorgetti - dinsdag, 18 april 2017 om 16:52

I am so happy to find so many Hettinga's. I am living in America and would love to have someone translate this document. Alysa Hettinga-Giorgetti

Commentaar van de webmaster:

Thanks for your mail. Look in your mailbox for more information. Greetings Jan Rein Hettinga.

Afzender: Froukje van der Veen - maandag, 7 november 2016 om 12:57

Mijn beppe Froukje vertelde mij als kind eens dat zij van een adelijke familie afstamd. Het zou gaan om een jonkvrouw die, uit liefde, buiten de adel trouwde.
Een prachtig verhaal dat tot de verbeelding sprak maar door anderen in de familie werd afgedaan als onzin.
Ik kende mijn beppe echter als een oprecht persoon en uit nieuwsgierigheid was haar verhaal de aanzet om mijn stamboomonderzoek te beginnen.
Het heeft lang geduurd, jaren zelfs, voordat ik de link vond die ik zocht. Wat mijn beppe eens van haar grootmoeder Wietske hoorde was van generatie tot generatie gegaan. Haar beppe Wietske was de achterkleindochter van Lisk Ages Tromp, op haar beurt de kleindochter van Jonkvrouw Wytske Tietes van Hettinga. De jonkvrouw die rond 1700 buiten de adel trouwde met Hylke Tromp.
Of dit uit liefde was, zoals generaties lang verteld is, weet ik niet. Maar bijzonder is het wel dat ik, bijna 300 jaar later, van haar hoorde via mijn grootmoeder. In al die eeuwen zonder internet is het verhaal in stand gebleven.
Mijn stamboomonderzoek heeft mij langs de meest uiteenlopende voorouders geleid. En lang niet altijd waren het mensen "vsn goede huize", waarbij vooral de industriele revolutie in de 19e eeuw verval bracht.
Jonkvrouw Wytske van Hettinga is n van mijn vele stammoeders. Toch is zij het die me heeft geleerd dat betrouwbaarheid en trots, vooral die van mijn eigen grootmoeder, nog steeds bestaan.

Afzender: Anna Hart - zondag, 15 mei 2016 om 20:50

Beste mensen,
Al heel lang ben ik op zoek naar de dvd gemaakt door Pieter Verhoeff. " het licht van de zee". Tsjbbe Hettinga. Deze werd op de TV uitgezonden als documentaire. Ik denk met zoveel "Hettinga's" moet het mogelijk zijn, om mij te helpen aan deze DVD. Met dank, ik wens u een geweldige bijeenkomst. Anna Hart
Tsjebbe Hettinga

Afzender: kees bangma - zaterdag, 16 april 2016 om 15:31

LS,
ik ben bezig met het schrijven van een boek over Friesland en de Friezen tijdens de eerste wereldoorlog. Daarin wil ik ook graag aandacht besteden aan Meinze Hettinga, die aan het westelijk front in dienst van het Amerikaanse leger is omgekomen. In de nieuwsbrief van november 2010 is uitgebreid aandacht aan hem besteed. Kunt u mij ook aangeven of en zo ja hoe ik in bezit kan komen van de in de nieuwsbrief verschenen informatie (tekst en foto's) en of ik deze in het in 2018 te verschijnen boek onder bronvermelding mag gebruiken?
Alvast mijn hartelijke dank.
Kees Bangma
Dokkum

Afzender: Jaap Hettinga' - dinsdag, 15 maart 2016 om 15:10

Helaas zijn we op de H.dag op vakantie in Duitsland.l"

Afzender: Maikel Galama - donderdag, 8 oktober 2015 om 15:21

Anny Moes, bedankt voor je reactie op de gestelde vraag uit 2010 op het Stamboomvragenforum.

Afzender: anny moes - maandag, 5 oktober 2015 om 20:49

vond je vraag over Catharina Johanna Maria Servatius ,nou je schrijft het zoals het hier staat en zij was gehuwd met johannes petrus zoetelief .ja dubbel f .groetjes anny

Afzender: Jacobje de Jong - zondag, 19 juli 2015 om 13:21

Goede middag,

Kan ik donateur worden van de Hettinga Stichting? Wij stellen het erg op prijs als u donateur wordt van de Hettinga Stichting. Zie op de website onder donateur voor het adres van het secretariaat.

[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90] [91-105] [106-120] [121-135] [136-143]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid