Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Pieter Verhulst ~ Piano-expertise 

 Er staan 42 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Pieter Kuipers - dinsdag, 6 maart 2012 om 23:18
Homepage: http://www.jagthuis.nl

Uw site begint met een bijzonder schilderij. Ik ben wel benieuwd uit welke tijd het stamt en van wie het is. Het lijkt mij een Vlaams klavecimbel dat wordt gestemd, de kleding lijkt me eerder 19e eeuws. In ieder geval een mooie vondst!

Afzender: Erwinus - dinsdag, 21 juni 2011 om 16:55

Beste Pieter, ik probeer met je in contact te komen, lukt niet, krijg mail terug. eursh [atstaartje] [punt] hotmail [punt] com

Afzender: Cas - zaterdag, 12 februari 2011 om 10:41

Dag Pieter,
tijdje geleden in Gieten ontmoet bij de VVPN, ik ben namelijk ook pianotechnicus en Rippen fan. Heb bij een klant een Berger(onderdeel van Rippen) gestemd, rechtsnarig, 73 toetsen, van F tot F. Geweldige klank, weet jij hier meer over te vertellen. Bouwjaar ongeveer 1973. Ben benieuwd.
mvg Cas

Afzender: martijn brouwer - zondag, 11 april 2010 om 16:16

hallo, ik had een vraag die iedereen kan beantwoorden ... als je met 13 start met piano spelen is dat dan erg laat?

Afzender: Kees - zondag, 26 oktober 2008 om 18:51
Homepage: http://www.poi66.com

Ik heb een Rippen-artikel op de WIkipedia aangemaakt. Kunt u kijken of het klopt en evt aanvullen? De informatie is zeer schaars en u schijnt er meer van te weten.

Kees

Afzender: Michiel Zevering - woensdag, 22 oktober 2008 om 22:23

Beste meneer Verhulst,

ook ik ben de trotse bezitter van een Aluminium Rippen vleugel. Ik ben echter benieuwd naar de leeftijd van mijn instrument. Ik kan geen serienummer vinden. Het enige dat ik kan vinden is "N.10" op de achterkant van de pedaalarm/steun (geen idee wat de juiste benaming hier voor is...) Dit nummer is meegegoten in het aluminium. Kan dit een serienummer zijn? Zo ja, kunt u mij dan wat meer vertellen over de leeftijd van mijn vleugel? Ik hoop dat u mij verder kunt helpen!

Vriendelijke groet,
Michiel Zevering.

Afzender: grace - dinsdag, 24 juni 2008 om 21:21

ik heb een oude Gaveau en zou beetje bij beetje, hem willen laten restaureren zonder dat hij meteen naar de externe operatiekamer (atelier) moet. wat zijn hiertoe de mogelijkheden in Amsterdam?

Afzender: m. leenarts - maandag, 14 januari 2008 om 19:37

Geachte heer Verhulst,

Erg interessante website heeft u, maar ik ben al voorzien; had ik de ruimte en het geld, dan zou ik best antieke piano's en vleugels willen verzamelen want ik ben er dol op! Sinds 1983 ben ik in het gelukkige bezit van een werkelijk fabuleuze piano. In '83 kocht ik de piano voor fl 500; ik heb hem van de ondergang gered want hij stond in een kroeg, de kast was flink beschadigd en er was o.m. bier in gevallen. Toch wist ik dat het een fantastische piano was en kocht hem meteen. Een bevriende stemmer/ reparateur (geen onbekende in de pianowereld en fantastisch vakman) was meteen enthousiast en samen hebben we de piano gereviseerd: ik de kast en hij het technisch gedeelte. Nieuwe besnaring, zangbodem haarscheurtjes gerepareerd, nieuwe hamers, dempers en regulatie. Van een pianowrak heb ik het ivoor verwijderd en dat op mijn pno gezet, waarop ooit een spierwit plastic toetsenbeleg schots en scheef was aangebracht. Resultaat; een pno die met een vleugel te vergelijken is, zeer stemvast is, maar te groot voor mijn flatje (zou in een zaal moeten staan). Wij hebben nooit kunnen traceren wat het precies voor piano is; het merk is Kallmann, we schatten hem uit 1920-30 en hij is tijdens WO2 geconfisceerd geweest (Berlijn, stempel). De kast eiken is erg mooi doch sober en strak. Kenmerkend vond mijn vriend vooral de hoge kammen (waar de snaren over lopen dus) die voorzien zijn van grote ronde openingen, het Lauterbach mechaniek is eveneens fantastisch. Het klavier wil ik nog eens opnieuw laten invoeren (rammelt hier en daar) en aan de kast moet ik nog e.e.a. bijwerken.
Nummers in frame: rechts DRP 416 113 en links DRP 410 822

Kunt u ons misschien verder helpen?

Groeten M.L..

Afzender: Anne J. van der Helm - donderdag, 20 september 2007 om 16:13

Wie is, net zoals ik, in het bezit van een CLAVINETTE? Het is een in de 70-er jaren van de vorige eeuw door Albert Sluyter ontwikkeld spinetachtig, maar toch anders, instrument. Ooit zijn er maar 15-20 van verkocht.
Ik verzoek bezitters contact met mij op te nemen.
Anne J. van der Helm (man)
Donkerbroek

Afzender: Maria - donderdag, 14 juni 2007 om 8:50
Homepage: http://www.trappen.net

Hallo,

Wat een prachtige, inhoudelijk site!
Ga zo door.

Groeten Maria

Ps. neem ook eens een kijkje op mijn trappen website!

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-42]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid