Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Noordbarge 

 Er staan 21 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Jans Steenbergen - zondag, 11 maart 2018 om 12:15

Mijn naam is Jans Steenbergen en ben in januari 1940 geboren aan de stortweg waar nu de bloemenkas staat. We hebben nog familie in Emmen wonen en daardoor gaan we nog regelmatig even over de stortweg. tijdens de bevrijding zaten we bij Opa en Opoe Hilbrands in de kelder aan de kruisstraat. Namen uit die tijd die ik mij herinner zijn o. a. De fam. Weerman, onze buurman Tiens Grootjans, Klaas Engbers, Hier heb ik in de oorlog eens verteld dat wij spek van het konijn hadden gegeten.(Slachten mocht niet van de Duitsers)
Direct na de bevrijding stonden er Polen achter ons huis met een keukenwagen, ik weet nog dat ik daar soep van kreeg en een snee wit brood wat ik niet kende en dus niet lustte. We zijn vlak na de oorlog verhuist naar Emmen (Noordeinde hoek Haagjes weg), en daarna naar Erica waar mijn Vader een NSB boerderij huurde.

Afzender: Willie Jeuring - woensdag, 8 juni 2016 om 11:29

mijn grootouders woonden in Noordbarge Stortweg 21. fam.jeuring braam.Het huis staat er niet meer,wel een groot modern huis,jammer genoeg.Hulp kan ik gebruiken met het opsporen van een foto uit 1936 uit noorbarge met als nummer van het huis 208.???

Afzender: Gea Lanting - zondag, 14 februari 2016 om 0:43

Beste lezers
Doordat mijn vader al heel lang geleden overleden is en ik verder geen familie meer heb van de Lanting-kant, was ik nieuwsgierig naar de stamboom en ging aan het zoeken. Bij het googelen van de naam Lanting en Noordbarge (ik wist dat daar de oorsprong lag) stuitte ik op het bericht uit jullie nieuwsbrief, 2015-nr. 2) en las een artikel over Wilhelmina Weerman. Terwijl ik het las dacht ik: "dat zou dus best familie van me kunnen zijn". Dus ik aan de slag met het speurwerk. En ja hoor, blijkt mijn betovergrootmoeder te zijn...

In het artikel staat dat degene die zich bezig houdt met onderzoek naar de voorouders geen boom op zal zetten over wat Wilhelmina dreef. Nou ik wel hoor, want ik vind het een heel opmerkelijk verhaal.... Omaatje toch, wat bezielde je. Waarom ging je weg? En waarom kwam je toch weer terug? Waarom liet je al je kinderen achter? Ach ja, ik zal dat nooit te weten komen....

Afzender: Ireen Waalkens - zondag, 6 september 2015 om 22:06
Homepage: http://noordbarge.info

Hallo Hanny. Wij wonen sinds 17 jaar aan de middenstraat 12. Je bent van harte welkom!!!

Afzender: Hannie Staal - woensdag, 12 augustus 2015 om 10:53

Wat een verrassing! Zomaar gestuit op een site over Noordbarge! Ik ben er geboren: Middenstraat 12 en heb er zo ongeveer tien jaar gewoond. Begin jaren zestig verliet ik Drenthe, de bossen en Dikstien. Maar ook mijn taal, al spreek ik het nog zodra ik mijn kans schoon zie. Een jaar of tien terug fietste ik voor het eerst weer door mijn geboortedorp. Alsof je in het paradijs komt. Wat een idyllische plek!

Afzender: Margje Bult - dinsdag, 22 april 2014 om 14:00

Ik ben er als enige van de 3 kinderen geboren. (1961)Mijn broer is er nog wel gemaakt, maar niet meer geboren. Mijn vader had een winkel naast het pension ? Dat is nu afgebroken. Het huis staat er nog, maar is onherkenbaar verbouwd. Mijn ouders hebben nog de originele bouwtekening volgens mij. Eerst is het huis van mijn grootouders geweest.

Afzender: Bea BG hollander - zondag, 17 maart 2013 om 18:00

Hoi, was nog vergeten te zeggen dat ik deze site mooi vindt!

Afzender: Bea BG Hollander - zondag, 17 maart 2013 om 17:56

Ik ben geboren op 19 mei 1967 aan de Stortweg 10 te Noordbarge M'n overgroot ouders Hollander woonden in Westernesch en m'n opa en oma Hollander woonden aan de Westerneschestraat (oude politiebureau) en zijn later verhuisd naar Bargermeer.

Afzender: m.m.lamein - zondag, 24 juni 2012 om 16:11

hallo
leuk dat jullie een historische vereniging hebben in Noord Barge
ik ben mijn familiegeschiedenis aan het uitzoeken met name de Hilbrandsen.(Meringa)
Ik ben aan het uitzoeken waar ze voor 1550-1600 vandaan kwamen.
Hoe was de trek : van Noordduitsland naar het zuiden met de Ems naar beneden en dan Zuidoost drenthe of gingen ze door de veenafgravingen al in 14nogwat naar Annerveen en omstreken en daarna naar Zuidoost drenthe. De drentse Veenkolonien werden namelijk pas veel later ontgonnen. Ik stuit met mijn zoektocht naar direkte banden van Gasselte op Buinerveen en daar stopt het.
Ik weet dat er Hilbrandsen in Zuid- en Noordbarge wonen maar heb de link nog niet echt. Misschien kunnen jullie mij ergens mee helpen?
groeten
M. Lamein

Afzender: John (Johannes) Beens - woensdag, 4 mei 2011 om 23:58

Voormailg wonende op Stortweg 5 Noord Barge en alhoewel ik nu in Canada woon,ben ik een regelmatig bezoeker van Noord Barge. Een heel mooi dorp en met een grote vooruitgang nanaf de 2 de wereld oorlog

Afzender: Henk Ilbrink - donderdag, 23 december 2010 om 16:17

Tot ca 1973 in NB gewoond. Deze zomer even op HET feest geweest. Dorp is wel erg veranderd maar nog steeds erg mooi en toch herkenbaar. Goede herinneringen aan het dorp en de school van meester Ziengs.
Kom zeker weer eens terug

Afzender: J.Vos - zondag, 8 augustus 2010 om 21:36

Ben in 1961 vertrokken uit Nr.barge maar ik zal blij zijn als ik zo spoedig mogelijk terug
ben.Het liefst voor dat het jaar (2010)om is.

Afzender: Willem Staal Gzn - zaterdag, 14 november 2009 om 18:36

Ik ben al voor 56 jaar terug vertrokken uit Noord Barge,maar heb nog steeds interesse wat er allemaal gebeurd in Noord Barge en bezoek regelmatig jullie website.
Mijn complimenten voor de mooie site.
m.vr.groet
Willem Staal

Afzender: Riekele Stobbe - woensdag, 18 maart 2009 om 17:26

Dag Roelof en Dini,

Ik kwam toevallig? op de Noord Barge site terecht. Las dat jij Roelof koninklijk onderscheiden bent. Ik wil je daarmee van harte feliciteren.Organiseren zit in je bloed. Zag ik altijd al. Zou leuk zijn een beetje bij te praten. Tel. 06-21850235. De beste groeten aan jou en Dini.

Riekele Stobbe

Afzender: Feikje Veen - donderdag, 12 maart 2009 om 14:47

Beste inwoners van Noordbarge,

Wie heplt ons uit de brand?
Mijn naam is Feikje Veen en ik ben promotor in Groningen en Drenthe voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.
Wij hebben onze jaarlijkse collecte in oktober en dan wordt er landelijk gecollecteerd.
Nu hebben wij een probleem bij u in de buurt, namelijk geen collectanten!
Zou u voor ons een straatje willen collecteren in uw prachtige dorp?
Roelie Vinke is onze uitstekende organisator en die neemt dan eventueel contact met u op over de te lopen route en brengt u de collectebus.Een uurtje in uw eigen buurtje?
Als u bereid bent om ons te helepen neemt u dan contact met mij op.
Bij voorbaat onze hartelijke dank.
Vriendelijke groeten,
Feikje Veen
0598-323199
fveen@brandwonden.nl

[1-15] [16-21]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid