Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Bijbel of New Age 

 Er staan 40 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Tamara - maandag, 17 juni 2013 om 16:25

Hallo, ik zoek een hulp voor mijn zoon. Hij heeft
bevrijding nodig en exorcisme nodig. Sinds zijn pubertijd hoort hij stemmen in zijn hoofd en dat duurt al 12 jaar. Met vr.gr.
Tamara

Commentaar van de webmaster:

Beste Tamara, we zullen proberen geschikte hulp voor je zoon te vinden. Er is een e-mail naar je onderweg. De Webmaster

Afzender: Webmaster - zondag, 24 februari 2013 om 0:18

"Bijbel of New Age" bestaat niet meer en heeft een opvolger gevonden in Stichting SENSE. Vanwege de belangstelling voor de inhoud blijft de website nog enige tijd in bedrijf.

Het gastenboek zal wel minder intensief door de webmaster worden gevolgd. Heeft u een dringend verzoek, stuur dan een e-mail naar bijbelofnewage@telfort.nl

De Webmaster

Afzender: fredstout - maandag, 23 juli 2012 om 10:07

Natuurlijk staat nieuwe spiritualiteit b.v. de cursus in wonderen"180 graden haaks op de bijbel. Het gaat er om "wat voel ik erbij"
Is God in jou of buiten jou? Een ware ontdekking, die leidt tot een andere levenshouding. Je gaat niet op zoek naar God je ervaart God.

Afzender: fred stout - dinsdag, 17 juli 2012 om 13:25

De bijbelse god wordt in het oude testament voorgesteld, als liefdevol, straffend, oordelend, veroordelend, oorlogzuchtig, jaloers (hij wil aanbeden zijn). Kort samengevat een dualistische god. Ik ervaar God als non dualistisch, liefdevol en begripvol. Waarom neemt men in uw kringen de bijbel als door god geschreven. Kunnen de overleveringen een ego karakter in zich dragen? Joden waren ook mensen

Afzender: Baudolino - zaterdag, 12 mei 2012 om 21:24

Mijn complimenten voor de positieve intentie van deze site. Op mijn spirituele zoektocht ben ik in contact gekomen met uiteenlopende vertegenwoordigers van uiteenlopende gezindten.Soms konden zij me de kern van hun overtuiging overbrengen, vaak bleven zij hangen in een wolk van citaten, vervorm(en)de interpretaties, exclusiviteit en passieve of actieve vijandigheid jegens andere tradities. Zodra inspiratie wordt gekristalliseerd in een traditie, een religie, een organisatie, verstart zij. De vonk wordt vergeten, en de zelf geplaatste wegwijzers worden in de plaats daarvan aanbeden. Hoe moeilijk is het toch, om je daadwerkelijk op de essentie te richten. Ieder woord, iedere interpretatie doet daar onvermijdelijk afbreuk aan. Dat is voor mij een werkelijkheid, die het voor mij onbegrijpelijk maakt dat jullie, ondanks de goede intentie, toch ook weer dit pad inslaan. Desalniettemin zal ik met genoegen kennis nemen van de pareltjes op deze website, en hoop ik dat er iets van een samenzijn kan ontstaan.

Afzender: Alan - donderdag, 1 december 2011 om 14:07

Hallo,
ik heb hulp nodig met bevrijding en heb een exorcisme nodig. Ik hoor al 2 jaar stemmen van demonen na het spelen met het occulte.

Ik hoop op een antwoord.
MVG
Alan

Commentaar van de webmaster:

We zullen per e-mail contact met je opnemen Alan

Afzender: Berjan Gerrits - dinsdag, 8 november 2011 om 8:40

Deze site heet: Bijbel of new age.

Mijn antwoord is: Doe dan maar new age. Dat is heel wat verdraagzamer dan de Bijbel die claimt het enige te zijn. En is ook heel wat verdraagzamer dan de christen die in andere religies de werk van de duivel te zien. Ik ben vroeger fanatiek christen geweest, net zo fanatiek als iemand die wedergeboren schijnt te zijn. Praise the lord, dat ik het licht mocht zien.

Commentaar van de webmaster:

Beste Berjan,

makkelijk genoeg om hier zo'n ongenuanceerd bericht te droppen zonder blijkbaar ook maar een stukje van onze homepage of introductiepagina gelezen te hebben. Overigens, een aantal van ons waren net zo anti als jij nu bent, maar zijn na een serieuze zoektocht juist bij het christelijk geloof uitgekomen. We bidden je zegen en licht op jouw pad toe!

Groet, webmaster J.

Afzender: Berthy - zondag, 27 december 2009 om 9:06

goedemorgen
ik ben op deze site gekomen
om antwoord te zoeken op de vraag naar invloed van muziek op Christenen ik ben een oprecht wedergeboren Christen [68 jaar] ik kreeg een CD van Enya ik vond de muziek speciaal en rustig alhoewel je de woorden niet kan verstaan er stond op de cover New Age dat beviel mij helemaal niet
vandaar dat ik dit berichtje nu aan u schrijf heeft u voor mij antwoord op deze vraag

Commentaar van de webmaster:

Ik heb eerder geprobeerd u een uitgebreid antwoord per e-mail te zenden, maar uw achtergelaten mailadres klopt niet (meer).
Enya (Eithne Patricia Ni BhraonŠin) heeft in het verleden een Grammy gewonnen en werd daarbij ingedeeld in de rubriek new age omdat er geen Grammy voor keltische muziek bestond. Wellicht gebeurde dat ook om commerciele motieven. Zelf noemt zij het gewoon Enya muziek. Ik kan begrijpen dat new agers het ook mooi vinden, maar als die het bij new age indelen, hebben ze zich dat onterecht toegeŽigend.
New age? Ik heb eens in de teksten rondgekeken en zou het tegendeel beweren. Zo luidt bijv. de vertaling van het lied "Athair ar Neamh": Father in Heaven, God help us. Father in Heaven, God help me. My soul, my heart, my voice, praise to You, oh God.
Het is luistermuziek (liefde, natuur, getijden, landschappen, filmtracks, christmas carols). teksten met diepe emoties, geen enkel new age symbool aangetroffen, soms wat mystiek, maar dat is eigen aan het Keltisch. Het is vooral Keltisch-Iers geklankstempeld.
Hier vindt u enkele clips www.enya.com/videos.php
Het Keltisch lag in de roots van Ierse monniken als Willibrord die via een klooster op het eiland Iona naar het vasteland van Europa kwamen om het te kerstenen. Het is verrassend om eens rond te kijken op de website www.ionagroep.nl

Afzender: hetty okhuijzen - zondag, 12 juli 2009 om 10:39
Homepage: http://lamaisondupain.web-log.nl

Hallo beste,
Ik heb net het boek uitgelezen van Will Baron, misleid door de new age, uitg. Gideon.
Ik ben erg geschrokken hoe subtiel het allemaal werkt en krijg nu ook vraagtekend bij de werken van `Leanne Pain` bijv. `Luisterend bidden` of `Gods tegenwoordigheid geneest` enz.

Kennen jullie dit? zo ja, willen jullie mij aub hierover mailen? Wij gaan naar een Evangelische gemeente in Ermelo en geloven in De Here Jezus Christus, de Enig geboren Zoon van God, onze Verlosser en Zaligmaker en in de Heilige Geest, de Trooster.

Met vriendelijke groet en alvast bedankt, Martijn en Hetty Okhuijzen.

Afzender: Marinus van der Struik - zondag, 12 april 2009 om 21:54
Homepage: http://www.bijbelofnewage.info/fr_newage.htm

Hoi webmasters,
complimenten voor de reacties op de tekeningen in het gastboek. maar bij Peter van Prooijen stond geschreven: ik hou er niet van om met bijbelteksten naar elkaar te slaan.

Maar ik denk dat dit juist wel moet want de bijbel bevestigd zichzelf ook telkens. En Jezus laat dat ook zien hij slaat ook vaak terug op wat er geschreven staat in het oude testament. Zoals wanneer de duivel hem verzoekt.

Ik denk dat je bedoelt niet kleine stukjes bijbelteksten naar je hand te zetten en te bevestigen met andere kleine stukjes tekst.
Maar dat je de bijbel in zijn context moet zien.

Verder ben ik Gereformeerd vrijgemaakt en vind ik ook dat wat wij verkondigen geen dogma's zijn (althans niet in de negatieve zin van het woord). Ik wil hierbij niet iedereen van andere kerkelijke gezindheid de grond in trappen en zeggen dat ik het ware geloof heb. Maar dat die gehate dogma's allemaal uit de bijbel gehaald zijn en waar geen zelfverzonnen woorden bijzitten.

En dit is helemaal geen vijandelijk geschreven berichtje als het misschien zo
opgevat werd. Zo heb ik het niet bedoeld.


Met vriendelijke groet,
Marinus van der Struik

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid