Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek psychologie en spiritualiteit 

 Er staan 125 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Anastasia - dinsdag, 8 januari 2019 om 12:57
Homepage: http://v.ht/PKwR#754015834

Op zoek naar een eenzame passieve man, een man voor een geheime ontmoeting of voor consistentie of een serieuze relatie, vrouwelijk liefdevolle lingerie of die het wil proberen met alle gevolgen van dien! Je moet gezond, schoon, zelfvoorzienend zijn, zonder materiele en financiele problemen!

Afzender: Elli Groenenberg - dinsdag, 16 oktober 2018 om 17:48

Wat een fijne site Bert. Ziet er op het 1e gezicht goed uit. Nu nog ff verder ontdekken. Leuk dat ik je een heel, heel, klein beetje heb leren kennen.
Groet elli

Afzender: Bert Henning - zaterdag, 24 december 2016 om 20:41
Homepage: http://www.openoog.com

Beste Paul,

Hartelijke dank voor jouw waardering en je bijdrage.

Hier mijn reactie:

Waar je schrijft “Het enige waar ik bezwaar tegen maak, is dat ik meen bij "psychologie" staat dat er maar 2 emoties zijn: liefde en angst”, neem ik aan dat doelt op de pagina ‘conflicten’ waar staat:
Volgens “Een cursus in wonderen” bestaan er maar twee gevoelens: liefde en angst.
Ik ben het met je eens dat dit geen wetenschappelijke uitspraak is, en laat het dan ook graag voor rekening van ‘de cursus’. Er worden in de literatuur inderdaad vaak meer emoties genoemd. Ik verwijs daarvoor graag naar wikipedia.
Verder vermoed ik dat jij vooral kijkt vanuit cultureel-sociologisch perspectief, gezien het feit dat je de oorzaak van conflicten voor het merendeel buiten het individu plaatst. Ik sluit mij eerder aan bij de grondslag van bijvoorbeeld de emotioneel cognitieve therapie, die uitgaat van wat Marcus Aurelius al formuleerde: het zijn niet de dingen die gebeuren die ons een bepaald gevoel geven, maar onze houding ten opzichte van die dingen. Dat ik kies voor dat perspectief is omdat we dingen in de buitenwereld vaak moeilijk kunnen veranderen, terwijl we wel meer macht hebben in beslissen hoe wij daar mee om willen gaan, tegen aan willen kijken.
Ik denk dat beide perspectieven een goede aanvulling op elkaar kunnen zijn.

Afzender: Paul Wartena - zaterdag, 24 december 2016 om 19:44

Beste mensen,: Een hele goede site. Het enige waar ik bezwaar tegen maak, is dat ik meen bij "psychologie" staat dat er maar 2 emoties zijn: liefde en angst. Dat is duidelijk niet zo: tenminste 8 basis-emoties worden algemeen erkend als voorkomend in alle culturen, terwijl er misschien wel 50 andere emoties zijn, die een cultuur-specifieke vorm hebben.Verder worden emoties beschouwd als "de oorzaak" van conflicten, wat mogelijk is, maar heel vaak liggen er werkelijke belangentegenstellingen ten grondslag aan een conflict en zijn emoties alleen het gevolg daarvan: Concurrentie over voedsel, leefruimte, over een partner, enz. Dat wilniet zeggen dat de conflicten niet op te lossen zijn: dat kan, maar dan moeten de werkelijke achterliggende oorzaken van conflicten wel worden beschouwd.

Afzender: Bert Henning - maandag, 7 maart 2016 om 13:01
Homepage: http://www.openoog.com

Fijn, dat het zo herkenbaar is.

Afzender: Elisabeth - zondag, 6 maart 2016 om 13:49

Bert, heel veel dank voor de prachtige Open Oog van deze zondagmorgen! Er is veel herkenning en inzicht! Nogmaals dank!

Elisabeth

Afzender: Alice Gerritsen - zondag, 24 januari 2016 om 12:15

Voor wat betreft de niet fijne gedachten, werkt althans voor mij ' The Work ' van Byron Katie;de vier vragen!

Afzender: Frank - zondag, 24 januari 2016 om 1:41

Open oog vind ik heel waardevol om te lezen en hierop te reflecteren. Een grote steun in de rug om denken, voelen en handelen in balans te brengen. Hartelijk dank.

Afzender: Alice Gerritsen - zondag, 18 oktober 2015 om 9:28

Tsjonge, dat zijn inderdaad heftige gevoelens richting het gezin waar wij uit voortkomen. Als de hele club weer bij elkaar is voel ik me weer het kleine kind, ondanks dat ik weet dat dit idee in mijzelf zit. Het verleden zit diep ingekerfd en is sterker dan ik wil. Steeds hiernaar kijken zie ik als mogelijke oplossing, met in het achterhoofd de overtuiging dat ik niet meer het kleine kind ben.

Afzender: Thea - zondag, 16 augustus 2015 om 9:23

Al sinds 2004 ontvang en lees ik open oog en zag steeds de naam 'Bert' eronder staan. In mijn ogen wordt open oog met zorg samengesteld en verzorgd en is nog steeds actueel en toepasbaar in de praktijk. En dit terwijl de mens en het leven elke dag weer anders is. Een stabiele en waardevolle bijdrage voor mij. Dank Bert en anderen die hieraan bijdragen.

Afzender: Alice Gerritsen - woensdag, 12 augustus 2015 om 10:34

Heb het filmpje bekeken. Het lachje van de man is eigenlijk ' huilen '
Zijn vrouw is altijd ingewreven dat zij geen ' iemand ' maar een ' iets ' is. Toen haar moeder beviel van haar tweelingzus zei men dat er nog ' iets ' zat. Zij is ook als zodanig behandeld begrijp ik. Dit gevoel zet zich ook in de relatie voort , zolang dit niet geheeld is.

Afzender: Francois Houtmeyers - zondag, 26 juli 2015 om 8:14

Voor iedereen een fijne dag gewenst!

Afzender: Alice Gerritsen - zondag, 12 juli 2015 om 8:44

Geweldig dit mooie gesprek met Johan Witteveen.
Zelf heb ik hem 2 jaar geleden in Arnhem mogen ontmoeten, alwaar ik de soefi-beweging bezocht.
Hij gaf daar een lezing. Mooi ook, hoe zijn dochter over hem spreekt.

Afzender: Alice Gerritsen - zondag, 7 juni 2015 om 7:53

Naar aanleiding van filmpje Vera Helleman;de observator ziet de onderstroom van beweegredenen bij zichzelf. Dit maakt, althans voor mij dat de eigen observator veel duidelijk maakt en ruimte geeft om het vrije leven in te ademen.

Afzender: Bert - zondag, 5 april 2015 om 15:13
Homepage: http://www.openoog.com

Lieve mensen, bedankt voor jullie waardering voor Open Oog, en voor jullie wensen naar mij persoonlijk.

[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90] [91-105] [106-120] [121-125]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid