Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Kelderbarretje 

 Er staan 7 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Toon en Ineke Willems - maandag, 17 juni 2019 om 16:12
Homepage: http://www.assurantiemuseum.nl

Op 16 juni zijn wij zeer hartelijk ontvangen in het Kelderbarretje van de Kornputkazerne te Steenwijk door de heer Sierd Tilma. Wij hebben een uitvoerige toelichting gehad bij de verzameling van het Kelderbarretje en een interessante rondleiding door de kazerne en over het kazerneterrein. Meer dan 50 jaar geleden was ik (Toon) daar een jaar gelegerd als dienstplichtige.Voor mij, van lichting 65-4 van de ondersteuningscie, ging een wereld van nostalgie open. Allerlei herinneringen kwamen boven. Ook heb ik nog een aantal stukken aan het museum kunnen schenken ter aanvulling van de leuke verzameling. Wij wensen de heer Tilma veel succes met zijn leuke verzameling. En danken hem hartelijk, dat we dit allemaal mochten zien. Het was heel erg de moeite waard.

Afzender: Rudy Rosman - dinsdag, 21 mei 2019 om 16:20

Met Dodenherdenking het Kelderbarretje en de ceremonie bij de vlaggenmast bezocht. Weer heel wat opgestoken over de geschiedenis van de Kazerne. Tijdens mijn diensttijd nooit van het Kelderbarretje afgeweten. Mooi hoe goed het bewaard is gebleven en hoe het nu beheerd wordt.
Ik was ook verrast dat het hoofdgebouw en twee compagniegebouwen er nog gewoon staan en mooi zijn gerenoveerd.
Erg leuk om er na ruim 26 jaar weer eens rond te lopen.
Beste Sierd, bedankt voor de gastvrijheid en het conserveren en bewaren van een mooi stukje geschiedenis.

Met vriendelijke groet,

Rudy Rosman

Afzender: Rob van der Burg - woensdag, 21 november 2018 om 14:58

Afgelopen maand hebben wij met het 1e peloton, A-Cie, 45 Painfbat lichting 86-6 een reunie gehouden. begonnen in de bieb, via het kelderbarretje, Darp en Havelte weer geŽindigd in Steenwijk. Het kelderbarretje was ontzettend leuk! naast de kelder met alle objecten die je er kan zien ook een rondleiding gehad in het oude wachtgebouw, de kantine, de oude sportzaal en het complex nu. Namens het hele 1e Peloton met de PS, PC en CC ontzettend bedankt.

PS: Foto's stuur ik je ook nog even toe

Afzender: Patrick - donderdag, 25 oktober 2018 om 17:01
Homepage: http://www.x-c.nl

Opgekomen in 92-11 bij het 45e en kort na deze opkomst aangemeld om als vrijwilliger met 1 (NL) UN Signal Battalion af te reizen.

Voor de jongens die het interessant vinden: er is een t-shirt gemaakt van 45 PAINFBAT, zie: www.gorilla-shop.nl Groeten, Patrick

Afzender: H. Kooy - donderdag, 13 september 2018 om 18:18

Afgelopen zondag mochten wij een bezoek brengen aan de huidige Kornput kazerne en werden we rondgeleid door de heer Tilma. We zijn een een groep van 10 dienstplichtigen die in de periode 1976-1978 deel uitmaakten van de verkenners. Zwaar verrassend te zien hoe het bestaande getransformeerd is in een totaal nieuwe woonomgeving. Het kan dus toch, een stuk historie bewaren in een andere bestemming.
Het kelderbarretje kende niemand van ons en van de eerste gebruikers waren de meesten van ons ook niet op hoogte. Klein in oppervlakte, maar groot qua geschiedenis.Via deze weg wil ik de heer Tilma namens de groep nogmaals bedanken voor de bijzonder mooie rondleiding

Afzender: Robert - zondag, 8 juli 2018 om 18:39

Op 7 april 2018 hebben we de reŁnie gevierd van het dreamteam 45 PAOST Antitank 9211 C-compagnie. Het was 25 jaar geleden dat we elkaar zagen van de ca. 45 oorspronkelijke manschappen waren er nu 30 mannen aanwezig!Natuurlijk was het kelderbarretje het 1e onderdeel van die dag. We werden hartelijk verwelkomd door Sierd Tilma in de biljartruimte met koffie. Vervolgens was het passen en meten om in het kelderbarretje komen. Een indrukwekkende authentieke ruimte met veel opmerkelijke en unieke militaire attributen. Sierd gaf een boeiend verslag over de historie van de van Kornput karzerne en haar omgeving. Details uit de Tweede Wereldoorlog werden haarfijn uitgelegd. Ook gaf Sierd de verbinding met WW2 en een begraafplaats op het oefenterrein van Havelte aan. Later die dag hebben we een rondleiding per DAF YA-616 met open huif gedaan. We hebben toen inderdaad ook de stenen van de gefusilleerde mensen gezien. Daarna een rondleiding in de diverse ruimtes van het hoofdgebouw waar ook een klein museum staat. Mooie nostalgie. Even later gingen we naar het legeringsgebouw A waar tegenwoordig begeleid wonende mensen gehuisvest zijn. Dat deel is onherkenbaar veranderd. Mede door het enthousiasme van Sierd en het ontvangst van de mensen van de biljartvereniging zette dit de toon voor de rest van de dag. Het was leuk om elkaar te zien. Iedereen gaf aan om het ooit weer te doen, maar dan wel op kortere termijn...

Afzender: Gerrit Holland - zondag, 8 juli 2018 om 18:36

Diepenheim / Monnickendam.

Wij van het 1 ste pel. hebben 16 september 2017 onze reunie gehouden.
14 manschappen en 3 dames. Ook met de rondleiding door majoor b.d. Sierd Tilma.
Bassis was de achterzaal van de Pannekoekenboerderij tussen de kazerne en Steenwijk op loopafstand.
We hebben een mooie middag gehad.
Ik wens het derde pel. vast veel succes binnenkort. Nu we rond de 60 zijn begint de dienstplicht toch weer in onze gedachten te komen.
Jan en Gerrit

[1-7]

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid