Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Weerstation Losser.nl 

 Er staan 1177 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Bart - zondag, 14 oktober 2018 om 12:52

Hoi Johan
Er zit een klein verschil in het aantal zonuren in 2018 t/m 13 oktober tussen jou station en vliegbasis Twenthe 1891 uur tegen 1880 uur.
Zou dit komen omdat er dit jaar een storing is geweest op het weerstation Twenthe?

Afzender: Jeroem - zondag, 14 oktober 2018 om 8:04

Hoe wordt het warmtegetal berekend?
Waarschijnlijk hebt u het al verschillende keren uitgelegdmaar sorry.
Graag reactie, uitleg of waar ik het kan vinden.
Alvast bedankt
Groeten, Jeroen

Afzender: Hans van Bruggen - vrijdag, 12 oktober 2018 om 9:24

Nu Johan vandaag (vrijdag) verwijst naar het gastenboek, naar ik aan moet nemen vanwege mijn onderstaande reactie van eergisteren, wil ik snel even toevoegen dat die is geschreven omdat Johan zich in zijn weerpraatje van afgelopen woensdag hardop afvroeg wat hij toch aan een klas schoolkinderen moest vertellen over klimaatverandering en duurzaamheid. Vandaar. Anders komt mijn reactie nu wel een beetje vreemd uit de lucht vallen.

Afzender: Hans van Bruggen - woensdag, 10 oktober 2018 om 10:24

Wat ik over klimaatverandering en duurzaamheid zou zeggen tegen een klas schoolkinderen Johan, is: klimaatverandering is van alle tijden. Niet alleen maar iets van de laatste pakweg 100 jaar. En over duurzaamheid: als je nou eens begint met gewoon zuinig te zijn op de spullen die je hebt, en met de energie die je verbruikt. Als duurzaamheid geld moet kosten klopt er iets niet, want dat betekent dat er dingen die nog goed werken worden afgeschreven, weggegooid. Is dat duurzaam? Een gloeilamp bevat heel wat minder schadelijke onderdelen dan een LED-lamp.
Ik zou zeggen: kinderen leer vooral zélf na te denken, en niet blindelings alles aan te nemen wat er zoal verkondigd wordt, ook al komt het zelfs van hoogleraren. Heel veel in deze wereld is simpelweg politiek en belangen. Of idealisme, wat positief klinkt maar het redelijk inzicht behoorlijk kan vertroebelen. De media ten slotte zullen niets nalaten om van ieder windvlaagje een storm te bouwen, om maar in weertermen te blijven.
Kritisch nadenken en af en toe eens stilstaan bij wat je zoal doet. Niet iets doen alleen omdat de buren het ook doen, of omdat het geld (subsidies) oplevert. Maar tegelijkertijd: niet te benauwd. Die wereld draait heus wel door, alle doemverhalen ten spijt.

Afzender: Putlocker Movies HD - woensdag, 26 september 2018 om 14:25
Homepage: http://putlockermuvies.net

Friends, Putlocker Movies is an online movie streaming website. Here you can Watch Movies Online or Download Free in HD Quality. There is a large collection of movies. Putlocker is the Biggest Library of free movies and tv shows. Putlocker is the best site to watch movies online for free without sign up, log in, registration or survey ads. Here you can discover more than seventy thousand Movies & TV Shows to stream or Download in Full length and best quality in HD 1080p on iPhone, Android, Laptop, Ps4, Xbox or TV and there is thousands of movies in 4K format too.

Afzender: Bart - vrijdag, 21 september 2018 om 23:24

Dank voor je overzicht van het aantal zonne-uren op jaarbasis. Ik vind het leuk om te vergelijken met de opbrengst van onze zonnepanelen. 2018 is een topjaar tot nu toe, in 2003 had ik ze helaas nog niet liggen.

Afzender: Rob Morsink - woensdag, 22 augustus 2018 om 22:09

Mooi dat er meer mensen, juist ook met een degelijke wetenschappelijke achtergrond, kritisch kijken hoe het klimaat al dan niet door menselijk ingrijpen verandert. Het is m.i.pragmatisch vast te stellen dat klimaat letterlijk tot "windhandel" verheven is, CO2 emissie rechten idem.Meerdere economen en ingenieurs hebben reeds vastgesteld dat de energie transitie veel te hoog gegrepen is en een enorme kapitaal vernietiging met zich meeneemt. Olie en gas zullen nog decennia noodzakelijk zijn, er is simpelweg geen/onvoldoende alternatief voorhanden. Warmtepompen niet rendabel en te hoge kosten per huishouden om om te schakelen. Uiteraard is duidelijk wie het gelag gaat betalen, pecunia non olet.

Afzender: evert - dinsdag, 21 augustus 2018 om 16:30

Nou, Hans, je hoeft volgens mij helemaal geen sorry te zeggen. Als er een reportage op het Nederlandse journaal is over een overstroming, dan komt het woord klimaatverandering er ALTIJD in voor. En als ik de tweede kamer wel eens hoor, dan wordt je voor het in twijfel trekken van de klimaathype door zo ongeveer alle partijen uitgelachen, nog harder dan dat je zou stellen dat de aarde plat is.
Er moet wel veel geld in omgaan in de omschakelingen naar alternatieve energie-bronnen, anders waren de partijen van links naar rechts niet zo bekeerd 'als een blad aan de boom'.

Afzender: Hans van Bruggen - maandag, 20 augustus 2018 om 10:34

Beste Johan, je wijdt vandaag weer een paar woorden aan het feit dat het KNMI enige tijd terug de weergegevens van voor 1950 heeft bijgesteld. Graag wil ik als tu-ingenieur toch even ventileren voor jouw lezerspubliek dat ik het ontoelaatbaar vind dat er aan meetresultaten uit het verleden naar eigen inzicht andere getallen zijn toegekend. Dat doe je gewoon niet, dat is een wetenschappelijke doodzonde. Je voorziet hooguit de originele gegevens van jouw commentaar. Wat er nu gebeurt dient alleen maar de belangen van de politiek gedreven klimaathype en het zegt alles over de wetenschappelijke geloofwaardigheid van het tegenwoordige KNMI, sorry dat ik dat zeggen moet. Houd alsjeblieft je eigen oude originele meetresultaten wél in ere beste Johan! En die van Winterswijk, en ook gewoon je eigen herinneringen aan bijv. 1947.

Afzender: Albert Schuurhuis - zaterdag, 18 augustus 2018 om 12:55

Hallo Johan, het is me er afgelopen donderdag bij ingeschoten maar alsnog proficiat met jullie 57 jarig huwelijk

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] [61-70] [71-80] [81-90] [91-100] [101-110]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid