Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Weerstation Losser.nl 

 Er staan 1320 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Bart - maandag, 1 juni 2020 om 11:13

Goedemorgen Johan,
Dank voor het weer doorgeven van het aantal zonuren, altijd mooi om dit te vergelijken met de opbrengst van onze zonnepanelen.
Naast zonuren is de opbrengst ook afhankelijk van instraling, weet je misschien of hier ook lijsten van zijn?
Complimenten voor je dagelijkse verhaal en foto.

Afzender: Ronnie van Alstede - vrijdag, 29 mei 2020 om 16:02
Homepage: http://www.meteoew.nl

Bestse Johan

Er zijn bij de verenging (vwk) goede knappe koppen is er nu niemand die je bij dit probleem helpen kan, dat kan toch niet waar zijn. Jullie hebben vaak vergaderingen over het weer praat is over jou probleem. Het zou jammer zijn dat je er mee ophield vanwege het computer probleem. Johan ik mis wat op je site, en ik denk niet alleen ik je waardes bovenaan je site jammer. Ik werk nog met een oud weerstation mij lukt het ook, maar ook ik heb af en toe hulp nodig, even een zetje en ik werk nog niet eens met PHP maar gewoon met HTML. Ik kan mij aardig redden met window`s 10 ja je moet met de tijd mee gaan maar ik geef toe dat het voor de ene makkelijke is dan voor de ander. Maar mocht het niet lukken je kunt mij altijd bellen ik heb het bij mijzelf ook draaiende gekregen dan moet dit bij jou ook lukken window`s 10 is window`s 10 toch.

Ik typ mij stukjes van de site gewoon in het kladblok terwijl dat er hier ook andere programma`s voor zijn die er veel mooier uitzien. Het ligt eraan wat je gewent bent Ja Johan ik doe het ook nog op mijn oude manier, een verandering is niet altijd een verbetering. Zo weer een heel verhaal, maar het zou jammer zijn dat je stopt vanwege je computer probleem. Ook ken ik maar een weeramateur maar er zullen er vast wel meer zijn die elke dag een mooi stukje schrijft over het weer en een terugblik doet indien nodig geweldig.

Dus Johan mocht je het niet draaiend krijgen bel dan even.

Groeten Ronnie..

Afzender: Ria - donderdag, 21 mei 2020 om 10:27

Beste Johan, ik geniet iedere keer van je mooie foto's.
Chapeau!!!!!!

Afzender: Ronnie van Alstede - dinsdag, 19 mei 2020 om 18:12
Homepage: http://www.meteoew.nl

Hallo Johan

Ik draai al zeker 3 jaar met window`s 10 ik moet zeggen het is geweldig als je de juiste programma`s maar installeert.
Hiermee bedoel ik, ik heb nog steeds de weather monitor II van Davis deze is nu al 25 jaar oud.
Jullie werken al met de Davis Vantage Pro2 Plus een veel nieuwere versie weerstation maak eens gebruik van een meteo-hub dan heb je boven aan je site het weerstation ook weer zichtbaar wat ook mooi is om te zien en te vergelijken.
Ikzelf upload mijn gegevens met WinSCP die je taken kunt geven een andere mogelijkheid heb ik niet die zullen er ongetwijfeld wel zijn, maar ik ben zo wel tevreden ik moet alleen de computer 24/7 aan hebben staan en dat is minder. Maar omdat jij al werkt met een nieuw weerstation die deze mogelijk heeft dat is dan jammer om deze niet aan te grijpen. Een meteo-hub verbruikt maar 3-4 watt dat is een schijntje van wat ik gebruik. Ook ik moet er een maal aan geloven om over te gaan naar een nieuw weerstation de cijfers op mijn weerstation vervagen en sommige zijn al niet meer leesbaar maar op het beeldscherm is alles nog goed leesbaar en het weerstation doet wat hij moet doen.

Ja Johan een heel verhaal ik hoop dat je hier wat uit wijs kunt worden, maar een ding is zeker de weergegevens boven aan je site mis ik wel, en ik denk, ik ben niet de enige.

Groeten Ronnie..

Afzender: Ton - donderdag, 14 mei 2020 om 9:24

Weet iemand of er een app is die waarschuwt als de grastemperatuur het vriespunt nadert? Ik zet nu 's avonds (ca. 0.00uur) de sproeiers in de moestuin aan, om de aardappelen te beschermen tegen vorst. In veel gevallen gaat de grastemp. rond 2 uur pas onder het vriespunt. Het zou mooi zijn dat ik een app had die me waarschuwt wanneer dit gebeurt, zodat ik de sproeier dan pas aan hoef te zetten.

Afzender: Hans van Bruggen - dinsdag, 12 mei 2020 om 12:04

Johan je hebt het vandaag over het WX- dataprogramma. Ik ken dat programma niet, maar misschien wel aardig om even de waarschijnlijke achtergrond van de letters WX te noemen, voor wie het niet weet. Die letters staan (niet verrassend) voor 'weather', oftewel het weer. Het dateert nog uit de tijd van de telegrafie, eind 19e eeuw, toen men standaardafkortingen heeft bedacht voor veelgebruikte woorden, om zo het met de hand seinen en opnemen te versnellen. Dat werd de Phillipscode genoemd (niet te verwarren met Philips). Radiozendamateurs (waar ik er een van ben) gebruiken die codes nog steeds als wij nostalgisch in morse met elkaar 'praten' via de ether. Dat is nog steeds niet helemaal uitgestorven en meer een soort sport geworden. Zelf heb ik in 1979 nog officieel bij de PTT examen morseseinen en opnemen gedaan, 60 tekens per minuut, maar ik gebruik het nooit meer moet ik bekennen. De letters van die Phillipscodes werden overigens eigenlijk altijd klein geschreven, dus bijv. niet WX maar wx. Geseind in de punten en strepen van morse is dat: ._ _ _.._ Soms zijn die codes ook gewoon getallen, die iedere telegrafist uit zijn hoofd kende, net zoals vroeger de caissieres van de Aldi nog alle prijzen. Ik zal er met eentje eindigen die heel veel wordt gebruikt: 73. In morse: _ _... ..._ _ , mooi symmetrisch en ritmisch. Dat betekent: 'best greetings' oftewel hartelijke groeten!

Afzender: Bart - vrijdag, 1 mei 2020 om 21:18

Volgens weerstatistieken.nl in Twente nog meer zonuren in April dan in Hoek van Holland, zeer bijzondere maand hier aan de oost-grens.

Afzender: Frank De Cap - woensdag, 29 april 2020 om 8:50

Dag Johan, maak je maar geen zorgen om je jonge kroost hoor, die moeder eend draagt haar jongen op zeker moment over naar een andere plek, misschien wel al vandaag. Ook in een volledig afgesloten tuin met een hoge schutting weten ze gemakkelijk weg te raken

Afzender: L. Mensink - vrijdag, 24 april 2020 om 13:17

Als ik het aantal dagen (43, zaterdag en zondag meegerekend) deel door 5 kom ik aan 8.6mm, (volgens de beschrijving) je hebt nog maar 1.5mm.
Als er de komen de dagen niet meer valt dan 7.1mm
Gaat de droogte tijd toch door.

Afzender: Gerrit - donderdag, 23 april 2020 om 17:09

Altijd mooi de dagelijkse weerberichten Johan, waardeer het zeer dat je dit nog doet!

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] [61-70] [71-80] [81-90] [91-100] [101-110]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid