Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Weerstation Losser.nl 

 Er staan 1248 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Ronnie van Alstede - dinsdag, 13 augustus 2019 om 17:39

Hallo Johan
Windows 10 is geen probleem, ik werk nu met weatherlink 6.0.5 geweldig en stabiel programma
Ik kopieer elke dag mijn gegevens naar WX-data ook een database. Het oude meteo programma wat je nog gebruikt, sorry johan is echt uit de tijd ik wil niet zeggen dat een verandering altijd een verbetering is, maar het werkt bij mij perfect. Ook jij moet er een maal aan geloven om over te stappen naar de nieuwe windows versie. Zo had ik het probleem dat mijn site niet meer geubload werd omdat ik nog FTP gebruikte is nu SFTP dus ik ben nu bezig met alles te veranderen, een mooie bezigheid maar duurt wel lang. En laten we eerlijk zijn dit moet voor Albert een appeltje eitje zijn.

Groeten Ronnie..

Afzender: Hans van Bruggen - dinsdag, 13 augustus 2019 om 10:13

Klopt Johan wat de webmaster zegt, een 'virtuele machine' is een uitstekende oplossing. Vrienden van mij hier in Enschede (die hier ook altijd meelezen) heb ik er mee geholpen om oude bridgeprogramma's te kunnen blijven gebruiken, en ikzelf gebruik een virtuele XP om een oud boekhoudingsprogramma te kunnen blijven gebruiken op mijn Windows 7 computer. Het werkt gewoon als een complete tweede computer binnen je eigenlijke pc of laptop, compleet met eigen schijven. Niet moeilijk, gewoon opstarten en stoppen als ware het een gewoon programma.
Maar waarom zou je overstappen op Windows 10? Doe ik ook niet. Windows 7 is toch prima, en dat blijft het ook. Het na 1 januari uitblijven van updates is geen enkel probleem als je geen schokkende dingen doet met je pc. Pas als je voor dat oude programma een pc wil gebruiken waar Windows 10 al op zit zou ik na gaan denken over zo'n virtuele Windows7 machine.
Mocht je toch aan de virtuele machine willen, en je hebt niemand dichter in de buurt, dan wil ik wel proberen te helpen voor zover ik kan. Maar ik heb nog geen ervaring met Windows 10 dus dat is dan misschien wel een handicap.
Moet goed komen Johan, succes!

Afzender: Ep - zondag, 4 augustus 2019 om 8:57

Om een scenario als in de film van Mad Max te voorkomen, zullen wereldwijde afspraken/maatregelen genomen moeten worden.

Deze zullen onze mobiliteit, privacy en democratie sterk beperken en blijft bij dit alternatief ten opzichte van anarchie en recht van de sterkste weinig keuze over.

Er zal geen plaats meer zijn voor politieke correctheid en salonpolitiek. Termen als socialisme, discriminatie, democratie zullen een totaal andere dimensie krijgen.

Ik ben een optimist en geloof in de flexibiliteit en optimistische aard van de menselijke soort en geloof dat ondanks vrijwel zeker verlies aan privacy/mobiliteit een toekomst voor de mensheid zal blijven.

Echter, voordat deze processen goed op gang komen zijn we zo 50 jaar verder en dan maar hopen dat de mensheid zich niet gedraagt als de kikker in een pannetje water, dat wordt opgewarmd. De kikker springt er nl niet uit en komt om in uiteindelijk kokend water...

Afzender: Ep - zondag, 4 augustus 2019 om 8:41

Het is de mens eigen om een zo optimale levensstandaard te bereiken, zodat iedereen tenminste voldoende eten, kleding onderdak en.... een auto wil.Door ontwikkelingen als internet en (zoals Johan dat noemt) "slimme telefoons" weet iedereen waar de mosterd te vinden is met als gevolg sociaal-maatschappelijk ontwrichtende migraties en uitputting van de omgeving waar zich grote metropolen ontwikkelen.We kunnen de vervuiling, verzuring en ook het CO2 probleem oplossen maar uiteindelijk lopen we tegen duivelse vraagstukken aan of we het gehele wegennet moeten gaan verwarmen om x levens te besparen.Gevolg is dat hoe dan ook de warmte, zij het niet via broeikas maar via infrarood in de bodem en atmosfeer terecht komt.Of we uitgaan van vervuiling in de 3e wereld of duivelse vraagstukken in onze westerse wereld, er blijft een oorzaak overeind en dat is het feit dat er gewoon teveel mensen zijn op verkeerde plekken en de bevolkingsgroei/aantasting van het millieu de hele boel in enkele decennia tijd volledig zal doen ontsporen.Wie hiervan de mogelijk maatschappelijke consequenties wil zien moet eens naar de film "Mad Max" kijken.Voorgaande spreker heeft dus volkomen gelijk; onze tijdbom is niet het CO2 maar de bevolkingsgroei

Afzender: Evert - zondag, 4 augustus 2019 om 1:05

We kunnen wel gaan kletsen over de klimaatverandering en in Nederland wat duurzamer gaan leven, maar als bijvoorbeeld deze eeuw de bevolking van 1 naar 4 miljard gaat in en continent als Afika, dan is het dweilen met de kraan open. Als de wereldbevolking zó explosief toeneemt, dan helpt duurzamer leven zeker niet. Praatjes over duurzaamheid strooien ons zand in de ogen over het échte probleem, de krankzinnige toename van de wereldbevolking.
Wat zou het dan helpen om ons in te zetten voor uitstervende diersoorten, als er over 100 jaar alleen nog wat parken over zijn, en de echte natuur is ingenomen door de fantastische diersoort, de mens.

Afzender: Fam. vd Linden - Boudrie - vrijdag, 19 juli 2019 om 5:44

Van harte gefeliciteerd met en voor echtgenote Elfriede. Hopelijk hebben jullie samen 'n heerlijke dag gehad!

Afzender: Hans van Bruggen - donderdag, 18 juli 2019 om 9:00

Friede van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! Op een prachtige dag.
Groetjes van de man die af en toe op de fiets uit Enschede komt om Johan te helpen met het weerstation en met wie u zelfs een keertje even samen piano speelde.
Een fijne dag, en gezond verder!

Afzender: Frans Jansen - vrijdag, 12 juli 2019 om 21:37

vrijdagmiddag 42ml regengevallen olst/wijhe
veel hinder met overstromingen

Afzender: w middelesch - donderdag, 4 juli 2019 om 10:40

hallo Johan
Las dat de kleine ijstijd weer begonnen was,
had met de afwezigheid van zonnevlekken te maken. Hoe is jouw kijk hierop?

Afzender: Marcel Zwiep - dinsdag, 2 juli 2019 om 8:03

Hallo Johan, in 1996 stond het grondwater eind juni op 218 cm. Dat was nog lager dan nu.

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] [61-70] [71-80] [81-90] [91-100] [101-110]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid