Naar beneden | Schrijven in het gastenboek | Inschrijven voor een gastenboek | RSS 

 Gastenboek Weerstation Losser.nl 

 Er staan 1363 berichten in het gastenboek. 

Afzender: Bert en Lilian de Jonge - donderdag, 25 februari 2021 om 16:52

Dag Johan en Elfride, we lazen net dat Elfride is gevallen.Hopelijk is het niet ernstig. Beterschap gewenst en blijf beiden gezond!!! Hartelijke groeten van Lilian en Bert

Afzender: ton kroon - vrijdag, 12 februari 2021 om 8:42

Johan, bedankt voor je geweldige site, ik volg hem nu al bijna 3 jaar!. De minima van vannacht vallen me ook tegen!. In het begin van de avond werd het vrijwel windstil, daarna kwam er steeds meer wind te staan, hierdoor gingen de minima niet hard genoed onderuit. Tenminste hier in Tilburg!

Afzender: Ronnie van Alstede - maandag, 8 februari 2021 om 17:13
Homepage: http://www.meteoew.nl

Beste Johan.

Zo nu nog even iets anders dit is niet persoonlijk bedoeld "verre van dat", maar ik vind het een beetje raar dat wij weeramateurs het altijd over een regenmeter hebben terwijl dit instrument ook hagel, ijzel en sneeuw meet (dus alles wat aan nattigheid naar beneden komt vloeibaar of in vaste vorm), ja krijg ik als antwoord zo wordt het in de volksmond genoemd (Ja bull shit) sorry voor dit laatste woord, wij weeramateurs verdiepen ons meer in het weer dan de volksmond uitspreekt.Dus laten wij weeramateurs wel dezelfde taal spreken en niet die uit de volksmond.Als ik een afkorting maak van de luchtdruk in hectopascal (hPa) moet ik ook de hoofdletter P gebruiken,(waarom hier wel) en dit doet iedereen keurig. Dus laten we nu de regenmeter AUB omwisselen voor een neerslagmeter.Groeten Ronnie..

Afzender: Ronnie van Alstede - maandag, 8 februari 2021 om 15:01
Homepage: http://www.meteoew.nl

Hallo Johan

Ja ik heb nu even wat meer tijd om in je gastenboek te schrijven, daar maak ik nu meteen gebruik van. De neerslag van voormalig vliegveld Twente van Zondag 08-02-2021 38.8mm in 23.5 uur aan tijd is op zich niet zo gek, de neerslagmeter die op twente staat, staat op 50 cm boven het maaiveld en we hebben ook hier in Enschede te maken gehad met sneeuwjacht en dat zal op vliegbasis twente niet veel anders zijn. Wat mij gisteren opviel dat de sneeuw die op het dak lag door de wind weer de neerslagmeter werd ingeblazen maar er ook weer uit. ook al is mijn neerslagmeter verwarmt, nu praat ik over mijn Ota-neerslagmeter die achter het weerstation van Davis zit. De lambrecht neerslagmeter zat gisteren morgen al over de 10 mm verwijl mijn Ota-neerslagmeter 0.8 mm aangaf heel apart, maar eigenlijk ook niet, de Lambrecht neerslagmeter is veel dieper dan de Ota-neerslagmeter waardoor de sneeuwjacht er moeilijker wordt uitgeblazen. De rand van de Lambrecht en die van jou Hellmann staat naar binnen waardoor de sneeuw er ook moeilijker wordt uitgeblazen een sneeuwkruis helpt inderdaad om de wervelingen in je neerslagmeter tegen te gaan. Mijn Ota-neerslagmeter heeft ook een rechte kant naar boven vandaar dat ik af en toe neerslag mis. Maar goed Johan hoe vaak valt er nu sneeuw in ons land dit is uniek en geweldig en onze klein kinderen hebben dit nog nooit meegemaakt en dit is voor hun super. Maar ik dwaal even af we hebben niet allemaal genoeg geld om een Lambrecht neerslagmeter aan te schaffen maar dit zijn wel de instrumenten waar ons KNMI mee meet, sommige weeramateurs meten met een Davis neerslagmeter niet dat daar wat mis mee is, maar het heeft niet de kwaliteit dan de Lambrecht of een Fuess neerslagmeter dus laten we ook daarin geen vergelijkingen maken.

Mijn dank alvast.

Zo Johan weer een heel verhaal vanuit een ingesneeuwd Enschede.

Groeten Ronnie..

Afzender: Hendrik Keestra - maandag, 8 februari 2021 om 10:49

Van jou Johan mag het heet water regenen? Foei!Denk eens aan al die kinderen die al maanden vastzitten en nu eindelijk eens 'sneeuwplezier' kunnen beleven en samen winterspelletjes buiten kunnen spelen!Je ziet ze opleven!

Afzender: Gerard Nijman - zaterdag, 30 januari 2021 om 10:10

Goedemorgen.
In de buurt van Cuxhaven ligt nu (geschat) 15 cm sneeuw. Die zijn gistermiddag met een straffe oostenwind naar beneden gekomen. Waardoor er sneeuwduinen van een halve meter hoog ontstaan zijn. Minimum temperatuur bij ons in de achtertuin -8C.
Kortom prachtig winterweer.

Afzender: Nico - vrijdag, 29 januari 2021 om 15:54

grappenmaker om weerstation in quarantaine te zetten. ER bestaan drie typen virussen.
het corona virus behoort tot de vliegers.
betekent dat verspreiding via de lucht en niet via oppervlakken.

Afzender: Toon Kerssemakers - maandag, 18 januari 2021 om 21:12

Van harte gefeliciteerd, Johan.

Afzender: Huub van Langen - maandag, 18 januari 2021 om 10:42
Homepage: http://www.RUNenschede.nl

Johan van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Afzender: Johanna Rozema - maandag, 18 januari 2021 om 10:23

Beste Johan.
Van harte gefeliciteerd met je 86e verjaardag.
Maak er een hele fijne dag van en ik hoop nog lang van je weerpraatjes te kunnen genieten.

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] [61-70] [71-80] [81-90] [91-100] [101-110]

 Toon berichten per pagina. 

 Terug naar de website 


 Disclaimer & privacybeleid